Trostruki prvak kraljevske klase Jorge Lorenzo bi mogao iduću sezonu odvoziti za Yamahinu satelitsku momčad uz uvjet da mu kasnije bude osigurano mjesto u tvorničkoj momčadi.

Lorenzo je u svojoj MotoGP karijeri pobijedio 44 utrke te osvojio tri naslova prvaka, i to sve s tvorničkom Yamahom da bi 2017. godine prihvatio novi izazov kao prvi vozač Ducatija.

Lorenzu ugovor s Ducatijem istječe krajem ove godine, a za njegovo produljenje gotovo da i nema šanse jer njegove izvedbe nisu dostojne jednoga prvaka.

Jedno vrijeme je Lorenzo glasio kao potencijalna zamjena Andree Iannonea u Suzukiju, ali i ta opcija je pala u vodu jer Suzuki ipak želi Moto2 zvijezdu Joana Mira.

Kako se broj slobodnih mjesta za iduću sezonu smanjuje Lorenzo je ponovno stupio u kontakt sa svojom voljenom Yamahom, a podršku je dobio čak i od Dorne jer smatraju da još nije vrijeme da trostruki prvak napusti sport.

Iduće godine Tech3 postaje satelitska momčad KTM-a, a Yamaha je u potrazi za novim partnerima, a najvjerojatniji će biti Marc VDS koji će raskinuti svoje poslove s Hondom.

Ukoliko sve sjedne na svoje mjesto, lako je moguće da ćemo dogodine gledati Lorenza zajedno s trenutnim Moto2 prvakom Francom Morbidellijem.

Nije tajna da je Lorenzo za vrijeme boravka u Yamahi imao turbulentne odnose s timskim kolegom Rossijem i trenutno je gotovo nemoguća opcija da ćemo ih ponovno gledati zajedno u timu.

Yamaha je iznijela stav kojim se ne protivi povratku odbjeglog sina Jorgea Lorenza.