Nakon završnog testa u Katru Jorge Lorenzo kaže kako još uvijek nema prirodan osjećaj na novom GP18 Ducatiju.

Lorenzo je završio posljednji ovogodišnji predsezonski test na desetom mjestu, s tri desetinke sekunde sporijim vremenom od momčadskog kolege Doviziosa.

Španjolac je izjavio da su tri predsezonska testa nedovoljna za potpuno razvijanje motocikla i za navikavanje na novi model motocikla.

“Upravo smo imali tri testa i stigli smo napraviti jako malo u odnosu na veliku evoluciju. Tako da i dalje imamo mnogo prostora za napredak tijekom sezone”, rekao je Lorenzo.

“Još se uvijek ne osjećam prirodno na ovom motociklu. Još uvijek ne osjećam da je to moj motocikl.”

“Riječ je o razumijevanju i odabiru najboljih postavki i najbolje pozicije na njemu, a kada se to dogodi bit ću u borbi za vrh, boreći se za pobjede i dobre rezultate.”

lorenzo ducati

Trostruki je prvak promijenio pristup u odnosu na ovogodišnje testove kada je komentirao da je motocikl više prilagođen njegovom stilu.

Lorenzo i dalje tvrdi da je GP18 Ducati veliki korak naprijed u odnosu na prošlogodišnju verziju, ali isto tako napominje da se konkurencija poboljšala što mu itekako otežava posao u pohodu na vrh.

“Napravili smo jasan korak naprijed u odnosu na prošlu godinu, ali i ostali su se poboljšali”, nastavlja Jorge.

“Honda je poboljšala svoj motocikl, Suzuki je također odličan, a i Yamaha, što nam Vinales pokazuje.”

“Motocikl je konkurentan, ali svaki vozač treba drugačiju konfiguraciju. Moramo shvatiti sve što nam je dobro, a veliku ulogu igra ergonomija.”

“U ovoj kategoriji, evolucija nikada ne prestaje za sve timove i morate se boriti za svaku desetinku, svaki mjesec u sezoni”, zaključuje Lorenzo.