Lorenzo: Bit će jako teško, ali imamo šanse!

jorge lorenzo

Jorge Lorenzo je nakon dvije pobjede na zadnje dvije utrke ponovno u igri za naslov, iako bi to bilo ravno čudu.

Lorenzo navodi kako je Ducati sada najkompletniji paket ikad. U Mugellu je pobjedom prekinuo crnu i nesretnu formu, a nastavkom dominacije u Catalunyi potvrdio da to nije bila igra slučajnosti, već ima uporište.

Lorenzo je pred slavodobitni Mugello već potpisao ugovor s Hondom, a to bi se mogla pokazati kao najveća greška ove sezone, za vozača i momčad.

Jorge će dijeliti momčad sa sunarodnjakom Marquezom koji je na Hondi od 2013. i prema kojem je krojen novi motocikl.

Trostruki prvak kraljevske klase priznaje da se nikada nije osjećao dobro na Ducatiju kao sada i smatra da postoji mogućnost šokantnog povratka u borbu za naslov.

“Ovo je dobar znak. Imamo najkompletniji Ducati ikad. Dobra stvar je što nismo pod pritiskom i nemamo što za izgubiti, a Marc je u drugačijoj situaciji”, govori Lorenzo.

“Loša vijest je što smo bodovno vrlo daleko, ali još je puno utrka ispred nas. Mislim da je do Mugella bilo nemoguće, ali sada će biti jako teško, ali imamo neke šanse”, dodaje.

Jorge je za razliku od Marqueza koji je odabrao tvrde gume u Catalunyi, vozio na mekima i nije mu bilo lako u posljednjoj dionici utrke.

“Gume su se istrošile pa sam se morao prilagoditi. Bio sam nježan na gasu i morao sam mijenjati vozački stil. Znao sam da je Marc na tvrđim gumama i da bi mogao imati prednost u zadnjem dijelu utrke”, zaključio je Jorge.

Sljedeća je utrka u Assenu, stazi koja inače nije odgovarala Ducatiju zadnjih godina, već Hondi i Yamahi.