Charles Leclerc je odvozio fantastičan kvalifikacijski krug i osvojio drugu Pole poziciju ove sezone. S prve tri pozicije će krenuti različite momčadi tako da zanimljivosti neće nedostajati. Hamilton će dati sve od sebe za pobjedu i rekord, a Max je na domaćoj stazi svoje momčadi.

Kako sezone odmiče, Leclerc zadaje sve veću prijetnju Mercedesovim vozačima. Možda upravo on bude taj koji će zaustaviti njihov impresivni pobjedonosni niz koji bi srebrna strijela ovog vikenda mogla izjednačiti s trijumfalnim McLarenom MP4-4 iz ’88.

Ferrari se probudio na austrijskoj stazi u brdovitom dijelu Štajerske. Vjerojatno bi i Sebastian Vettel osigurao mjesto iz top 3, ali nešto mu se pokvarilo na bolidu u Q3 pa se morao pomiriti s 10. mjestom.

Osim izvrsne zavjetrinske borbe na vrhu, zanimljivosti neće nedostajati ni u sredini poretka Trenutni poredak ‘ostalih’ predvode Landro Norris i McLaren sa 5. mjestom jer je Kevin Magnussen u Haasu zaradio kaznu od 5 mjesta na startu zbog promjene mjenjača.

Za njim će krenuti dvije Alfe Romeo, Raikkonen i Giovinazzi, ispred nekonkretnog Gaslya i nesretnog Vettela.

Već smo vidjeli u treninzima da imamo sve preduvjete za zanimljivu utrku jer agresivni rubnici ne praštaju, a kratki i brzi krug začinjava razvoj situacije.

Utrka je prema našem rasporedu u 15:10 i očekuje nas sunčano vrijeme.

Rezultati: