Charles Leclerc je shvatio važnost kapitaliziranja prilika s kojima je uspio doći do bodova sa Sauberom, uz Williams najslabijom momčadi na gridu.

20-godišnji Leclerc nastoji impresionirati Scuderiju Ferrari čiji je član omladinske akademije. Svjestan je što znači kada Sauber dvije utrke zaredom dovede do respektabilnih bodova.

Iznimno talentirani Monegažanin je osvojio svoje prve F1 bodove u kaotičnoj VN Azerbajdžana zasluženo, a ne srećom i spletom okolnosti. Charles je osim bodova ušao u Q2, što je prava rijetkost za Sauber.

U Španjolskoj nas je ponovno oduševio novim prolaskom u Q2 i bodovnim plasmanom u utrci. Ovo su prvi uzastopni bodovi Saubera od 2015. godine.

Impresivni početak karijere mladog vozača Ferrarijeve akademije stavlja Kimija Raikkonena pod ugrozu jer mu na kraju sezone istječe ugovor i ulazi u četvrto desetljeće života.

“Mislim da su ovi rezultati važniji za mene nego Ferrari. U tome i je bit ove početničke sezone. Znamo da nemamo performanse za osvajanje bodova svakog vikenda pa moramo iskorištavati i najmanje prilike koje nam se nude bez pravljenja glupih grešaka.”, govori Leclerc.

“To smo napravili u Baku i bio sam jako sretan. Očito će biti dobrih i lošijih utrka, ali tako je kako je. Nadam se novim prilikama za osvajanje bodova, ali mislim da će sve biti do iskorištavanja ponuđene prilike kad se stvori”, jasan je Leclerc.

leclerc vn španjolske
20-godišnji Leclerc iznosi dojmove trkaćem inženjeru
Sauber je savršeno mjesto za mene

Leclerc inzistira da ne razmišlja o snu da vozi Ferrari jer smatra da je Sauber savršeno mjesto za njega u početnoj fazi F1 karijere.

“Iskreno ću vam reći, ne razmišljam o Ferrariju, mislim da ima još dovoljno vremena do tog trenutka. Moram nastaviti raditi i poboljšavati se kako bih jednog dana dobio priliku u većoj momčadi. Svakako je konačni cilj biti u crvenom bolidu i ako se to dogodi, to će biti ostvarenje snova”, objasnio je.

Leclerc vjeruje da je teško otvaranje sezone 2018 doprinijelo u prikupljanju iskustva i vrijednih lekcija koje će mu pomoći u vozačkom usavršavanju.

“Mislim da je jako bitno imati nekoliko vrlo teških utrka na početku godine jer tada nastojite više raditi i naučiti više nego što bi inače da smo imali lagan uvod u sezonu”, zaključio je razumni Monegažanin.