Novi Ferrarijev vozač Charles Leclerc kaže da se nije pridužio Ferrariju kako bi izvršavao ulogu drugog vozača.

20-godišnji Leclerc drži kako nije ugovorno vezan obavljati ulogu pomagača Sebastiana Vettela, ali napominje da se timovi obično odlučuju za jednoga od njih, ovisno u kojem smjeru ide prvenstvo.

“Mislim da je više-manje ovako u svakom timu. Imate dva vozača koja su u početku u istoj poziciji, ali kada postane očito da je jedan od vozača u prednosti, date mu prednost”, govori Leclerc.

“Mislim da je to normalno i da se događa u svakom timu, ali vjerujem da će nam dopustiti da se utrkujemo u početku sezone”, dodaje.

Novi dvojac Leclerc/Vettel se malo poznaje, alo Leclerc napominje kako mu je Seb pomogao u ranijoj fazi karijere.

“Uvijek je bio dobar prema meni. Svaki put kad bi išao odraditi posao na simulatori, još dok sam vozio F2, poslao bi mi poruku i bilo bi mi drago. Mislim da će još bolje biti raditi s njim jer vjerujem da imam štošta za naučiti od njega”, iznosi dojmove Leclerc.

Leclerc je usprkos samo jednoj sezoni iskustva osigurao mjesto u top momčadi, a dogodine mu je cilj osvajanje naslova ako bolid bude brz.

“Teško je sada govoriti o mojim ciljevima, na meni je samo da dam sve od sebe s bolidom kojim budem raspolagao”.

“Ove je godine bolid spreman za titule, a vjerojatno će tako biti i dogodine. Moći će se pobjeđivati i osvojiti titulu s njima, ali još ću se morati potruditi i izrasti kao vozač da osvojim što bolje plasmane”, zaključio je Leclerc.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.