Lauda: Hamilton mora biti #1 u Mercedesu

Hamilton bottas

Mercedesov neizvršni direktor Niki Lauda vjeruje da bi Valtteri Bottas trebao početi pomagati kolegi Lewisu Hamiltonu u borbi za naslov prvaka.

Sebastian Vettel se nalazi u vodstvu sedam bodova ispred Hamiltona i 34 ispred Bottasa. Finac još ima šanse i ne gubi nadu, ali posljednje lošije izdanje u Belgiji ga je gurnulo u lošu poziciju za finiš sezone.

Lauda stoga misli da je došlo vrijeme za favoriziranje jednog vozača: “Propuštanje bodova mora prestati sada!”, izričit je u vezi situacije na VN Belgije kad je Hamilton džentlmenski propustio kolegu u posljednjim metrima utrke.

“Ja sam postao prvak za pola boda, tako da jako dobro znam važnost makar jednog boda, jer su oni ti koji se broje na kraju”, nastavio je trostruki prvak.

“Točno znam što nam je činiti. Valtteri nije imao najbolje izdanje u Spa pa je sve čisto po pitanju Lewisovih izgleda spram njegovih za osvajanje prvenstva ove godine”, dodaje Lauda.

“Da Lewis nije propustio ta tri boda u Budimpešti, sada bi bio četiri iza vodećeg Vettela”, zaključio je legendarni Austrijanac.

Bottas vjeruje da njegova borba još nije gotova: “Još je osam utrka do kraja i puno bodova u igri. Lewis i Sebastian nisu imali kvar ove sezone”.

“Nije da ga želim ikome, ali to je fakt. Nešto se uvijek može dogoditi, a ostalo ovisi o meni. Sve što trebam je biti najbolji u kvalifikacijama i pobjeđivati konkurente”, zaključio je.