Bivša F1 zvijezda Robert Kubica je testirao bolid Formule E na britanskom Doningtonu. Ovo je nastavak Poljakovih testiranja jednosjeda u koje se uskoro planira vratiti.

Nakon testova za privatnu WEC LMP1 momčad byKolles i inicijalne vožnje F3 bolida na talijanskoj stazi Franciorta, Poljak je zasjeo u test auto Formule E u sklopu neovisno organiziranog testa.

Iz organizacije Formule E već neko vrijeme vrbuju Kubicu koji bi se želio vratiti utrkama jednosjeda. Ako Kubica odluči voziti Formulu E, već mu se otvara mjesto u momčadi Virgin Racinga za VN New Yorka u srpnju.

S obzirom da se nekolicina vozača poput Jose Marie Lopeza, Sama Birda i Sebastiana Buemija taj vikend natječe na enduro utrci u Nurburgringu, Poljak bi vrlo lako mogao naći mjesto u kokpitu.

Ipak, konučnu će odluku donijeti vodstvo momčadi koje predvodi Alex Tai. On je rekao da žele vozača koji ima iskustva u Formula E bolidu jer su se iskusni vozači često susretali s problemima pri vožnji Formule E.

“Ja donosim odluku nakon opsežnih konzultacija s direktorom Xavierom Mastelanom i inženjerom Chrisom Gornom”, zaključio je Tai.