Hulkenbergovih osam bodova u završnoj utrci u Abu Dhabiju je bilo dovoljno da Renaultu osigura šesto mjesto u konstruktorskom poretku.

Taj podatak možda zvuči smiješno i razočaravajuće s obzirom da se radi o momčadi koja je 2005. i 2006. godine osvajala naslove, no to je ipak napredak od čak tri pozicije u odnosu na prošlu sezonu.

Početak 2017. godine nije bio nimalo lak. Nakon prvih nekoliko utrka moglo se vidjeti silno razočarenje na licima vozača i mehaničara, no kako je vrijeme odmicalo, a pogotovo s posljednjom utrkom, atmosfera u boksu se bitno popravila.

“2017. je bila godina izgradnje, i sjaj je bio prilično rijetka situacija. Bilo je lijepo završiti sezonu na ovaj način jer su sada svi podignutih glava otišli svojim kućama”, rekao je Hulkenberg.

“Abu Dhabi je bila dobrodošla završnica sezone jer je pokazala da se definitivno krećemo u pravom smjeru. Nemamo nikakvih iluzija da će uspjeh koji tražimo doći preko noći. U stvarnosti, tom uspjehu dajem još 12 do 18 mjeseci.”

“Cilj je boriti se u vrhu. To se nije promijenilo”, dodaje Hulkenberg.

Na pitanje kako bi opisao svoju prvu sezonu s Renaultom Nico odgovara:” Uglavnom zadovoljavajuće! (uz osmijeh)”

“Znamo da još imamo domaće zadaće u određenim područjima, ali znakovi su jako ohrabrujući jer je razvoj sve bolji i bolji. Zapravo, jako sam ponosan na to kako smo napredovali u odnosu na početak sezone.”

Šesto mjesto u konstruktorskom poretku osvojeno u posljednjoj utrci sezone itekako podiže moral cijele momčadi, ali i donosi neophodna novčana sredstva što je savršen recept za uspjeh u narednim godinama.

“Abu Dhabi je podigao moral, jer završetak s jakim rezultatom pomaže svima. I naravno sredstva uvijek pomažu, nema sumnje u tome.”

“Rekao bih da smo imali dobar paket u cijelom drugom dijelu sezone, iako smo imali ne riješenih pitanja koja su nas koštala dobrih rezultata i mnogo bodova na putu.”

“Dakle, Abu Dhabi je bio nešto poput oporavka od onoga što smo putem izgubili i donio nam je pozitivan završetak”, zaključio je Hulkenberg.