Nico Hulkenberg kaže da nije siguran je li mu Halo blokirao izlazak iz prevrnutog bolida. Osjećao se nemoćno nakon što se našao u nezgodnoj situaciji sa sigurnosnom zaštitom, a dim iz motora počeo nadirati.

Hulkenberg je vodio borbu na stazi sa Romainom Grosjeanom i nesretno završio u ogradi. Svojim stražnjim kotačem je dotakao prednji kotač Haasa i spektakularno se lansirao i prevrnuo u zraku.

Hulkenberg je putem radija poručio da je u redu, ali i da je motor počeo goriti. Suci uz stazu su brzo reagirali i spriječili daljnji nastavak vatre, a onda vratili Renaultov bolid u normalan položaj.

Nijemac je tek onda izašao iz bolida i podignuo obrve gledateljima jer je izgledalo da mu je sigurnosni dodatak Halo onemogućio brzi izlazak iz kokpita.

“Iskreno, još ne znam je li mi Halo blokirao izlazak. Sa strane sam bio u zidu tako da je bilo jako malo slobodnog prostora”, govori Hulk.

“Kad si preokrenut naglavačke, nije lako pronaći gumbe i stvari jer sve izgleda drugačije. Ovo mi je bio prvi put da se nalazim na krovu s autom pa sam jednostavno čekao suce da obave posao. Oni su svoj posao brzo obavili i izvukli me iz bolida”, kaže Hulkenberg.

“Nije bila ugodna situacija. Započeo je roštilj iza mene i želio sam što prije izaći jer sam se osjećao bespomoćno. Suci su napravili dobar posao”, objašnjava Hulk.

Renaultov vozač je razočaran odustajanjem već u prvom krugu, ali je bez obzira okrunjen prvakom kategorije ‘najbolji od ostalih’.