Nico Hulkenberg je prekinuo suradnju s njemačkom tvrtkom za inspekciju vozila DEKRA nakon 14 godina zajedničkog djelovanja u jednosjedima.

DEKRA prati Nijemca od ulaska u F1 i bila mu je glavni sponzor u Williamsu, Force Indiji, Sauberu i Renaultu. Hulkenberg je uvijek na kapi imao istaknuti logo DEKRA, a sada se njemačka tvrtka odlučila povući iz partnerstva.

Hulk je putem društvenih mreža zahvalio DEKRI na podršci, ali nije naveo razloge prekida suradnje. Srećom za javnost, DEKRA-in glasnogovornik je objasnio odluku povlačenja.

“DEKRA je odlučila da neće obnoviti partnerstvo s F1 vozačem Nicom Hulkenbergom u sezoni 2019. Bili smo dio Nicine karijere još od karting natjecanja, ali sada smo morali razmisliti o prioritetima i preusmjeravanjem resursa na druge aktivnosti”, kaže glasnogovornik.

“Ovo je dio našeg rada koji je orijentiran na buduće aktivnosti poput digitalizacije, automatizacije i autonomnih vozila. To smo pokazali kupnjom staze Lausitzring”, objašnjava.

Kompanija DEKRA ima značajan udio na motorsportskom tržištu. Prisutni su u DTM-u, F3, ADAC F4 i ADAC GT Masters. Bili su dugogodišnji sponzor i sedmerostrukog F1 prvaka Michaela Schumachera.

Vijest o prekidu suradnje DEKRE i Hulkenberga je došla malo nakon što je i Mercedesov vozač Valtteri Bottas ostao bez glavnog sponzora Wihuri grupe.