Šef Red Bulla Christian Horner smatra da je pobjeda Daniela Ricciarda samo podigla frustracije Maxa Verstappena nakon najnovijeg kvara u Baku.

Verstappen se nalazio na četvrtom mjestu kad se morao povući iz utrke zbog problema s pogonskom jedinicom. Ricciardo je s druge strane u potpunosti kapitalizirao kaotičnu utrku i ugrabio prvu pobjedu sezone i četvrto postolje zaredom.

Momčad Red Bull je statistički gledano najnepouzdanija momčad na gridu. Napravili su samo 685 krugova što je u komparaciji s vodećom Force Indijom (956) ravno katastrofi. Sol na ranu im je podatak kako je i “smiješni” McLaren napravio više (716)!

Verstappen nakon utrke uopće nije želio razgovarati s medijima: “Ne osjećam se spremnim razgovarati”, kazao je šefovima.

Horner navodi da je u potpunosti razumio Maxa, naročito zbog sreće koja prati Ricciarda i koja mu je omogućila veliku bodovnu prednost pred momčadskim kolegom.

Horner uopće ne sumnja bi li Max pobijedio utrku da ga nije zadesio problem s motorom.

“Imao je par nesretnih utrka gdje stvari jednostavno nisu išle u pravom smjeru, ali imam osjećaj da će uskoro ostvariti vrlo dobar rezultat. Vozi odlično i poboljšao se”, dodao je.

“Sad je u nesretnom nizu, ali i to kad-tad mora prestati. Došao je u odličnoj formi u Baku. Bio je impresivan cijelog vikenda, naročito u zeznutom drugom sektoru. Frustracije su sasvim normalne, ali on je veoma zreo 19-godišnjak”.

“Ova će mu situacija svakako dobro doći kao iskustvo i vjerujem da će izaći jači. U to ne sumnjam”, zaključio je Horner