Christian Horner poručuje pratiteljima sporta da ne očekuju tri bolida jednog tima na gridu. Iako se prema njemu radi o dobroj ideji, momčadi iz sredine poretka se neće složiti.

Jake momčadi se bore u pronalasku F1 sjedišta za svoje mlade vozače, a naročito Mercedesovi pa predlažu uvođenje trećeg bolida. Šef Mercedesa Toto Wolff smatra da bi u trećem bolidu trebao biti mladi vozač sa sezonom-dvije iskustva.

Wolff drži kako troškovi trećeg bolida ne bi trebali biti veliki, a uvelike bi poboljšali spektakl i popunili startnu rešetku.

“Imali bi fantastičan show s novim klincima koji bi se žestoko borili s iskusnijim vozačima i uvjeren sam iznenadili”, kazao je Wolff.

Šef protivničkog Red Bulla Christian Horner drži ideju zanimljivom, ali nepraktičnom i sumnja da bi se s njom složile momčadi iz sredine poretka.

“Prvi problem su ulasci u boks. Tu bi se stvari mogle zakomplicirati. Koncept je interesantan, ali se treba sagledati kako bi stvari izgledale u praksi, a to je jako kompleksno”, objasnio je Horner.

S njim dijeli mišljenje i šef McLarena Zak Brown: “Sviđa mi se ideja tri bolida, ali tko može time upraviti?”, pita se.

“Mislim da ima mjesta na gridu, ali ne i za svakoga. Možda bi se moglo pokušati na nekim utrkama pod uvjetima da bude za sve jednako i pošteno”, zaključio je Brown.

Nedavno su diskutirane opcije ulaska F1 momčadi samo s jednim bolidom, dok se u isto vrijeme otvaraju vrata širenja top momčadima na tri bolida. Vidjet ćemo što nam vrijeme nosi i je li moguć povratak u šezdesete prošlog stoljeća kad su neke momčadi imali i četiri bolida.