Christian Horner smatra da Red Bull može osvojiti naslov svjetskog prvaka iduće sezone ako Renault napravi bolji i pouzdaniji motor.

Horner smatra kako je Red Bullu ove godine nedostajalo brzine i pouzdanosti za ozbiljniji napad na vrh poretka. Drži kako imaju u vidu lekcije iz ove godine koje će im pomoći u narednoj sezoni.

“Očajnički nam trebaju bolje performanse za borbu s Ferrarijem i Mercedesom. Mercedesu kapa dolje jer su odradili vrhunski posao i omogućili svojim vozačima ključnu prednost pred ostalima”, kazao je Horner po završetku utrke u Abu Dhabiju.

Red Bull je ove sezone pobijedio triput, ali zaostatak od 150 bodova za drugoplasiranim Ferrarijem je itekako zabrinjavajuć. Razlog leži u nepouzdanosti pogonske jedinice.

“Problemi s pouzdanošću su nas stvarno dotukli. Na početku sezone smo bili u zaostatku s kvalitetom šasije, ali s vremenom smo pronalazili probleme i brzo ih riješavali”, navodi šef momčadi.

“Naučili smo skoro sve lekcije iz ove godine i imamo razloge da budemo optimistični. Nadamo se da će motor biti poboljšan i dobivamo pozitivna obećavanja od Renaulta”, dodaje.

“Jako nas ohrabruje zadnja dionica sezone. Imali smo vjerojatno najbolji bolid i ako održimo takav momentum s novim bolidom, možemo ugroziti Merc i Ferrari”.

Horner žali za previše odustajanja tokom ove sezone. Drži kako je odustajanje u 13 utrka zbog tehničkih kvarova poprilično frustrirajuće. Dogodine stupa novo pravilo o samo 3 pogonske jedinice tokom sezone, što je poprilično alarmiralo austrijsku momčad.

Red Bull je strogo protiv takvog pravila, Mercedes je očekivano za redukciju, a Ferrari je navodno odbio Red Bullov prijedlog da ostanu 4 pogonske jedinice bez penala po sezoni.

“Prelazak na 3 motora koji moraju izdržati 21 utrku je ludost. Bez obzira što Toto govori, teza o ekonomskoj isplativosti je varljiva. Ne bih želio kad bi kazne na startu odlučivale prvenstvo”, zaključio je Horner.