Vozači tvorničke momčadi Honde Marc Marquez i Dani Pedrosa te Cal Crutchlow iz satelitskog LCR tima su u utorak završili testiranje nove šasije koja je spremna za nastavak sezone.

Novo podvozje ima zadaću poboljšati ubrzanje na izlascima iz zavoja s kojima se Honda muči već duži niz godina, što je ujedno utjecalo i na nešto slabije rezultate u prvoj polovici sezone.

Pokazatelj da se nešto treba promijeniti je trenutni prvak Marquez. On je zaostatak pokušao nadoknaditi (pre)kasnim kočenjima zbog čega je ove sezone pao čak 12 puta.

Prošlog mjeseca, nakon utrke u Barceloni, Yamaha je predstavila novu šasiju koju su njeni vozači Rossi i Vinales koristili u Assenu i Sachenringu.

Prije Barcelone, Marquez je izjavio da ne očekuje nikakva značajna poboljšanja od Honde tijekom ove sezone te priznao da su u zaostatku za Yamahom.

Prošlog tjedna na sponzorskom događaju, Španjolac je priznao da nije vjerovao kako će nova šasija donijeti neku veliku razliku.

“Honda nam donosi male stvari koje mogu pomoći, ali neće napraviti veliku razliku. Ispitat ćemo šasiju i s njom neke različite postavke”, rekao je.

“U svakom slučaju, testovi za vrijeme ljetne stanke su dobra stvar za vozače jer tako ne gubimo tempo”, zaključio je Marquez.

A hoće li nova šasija donijeti neku značajniju promjenu i poboljšanje, preostaje nam vidjeti u nastavku sezone.