Honda je potvrdila da će od sljedeće sezone opskrbljivati švicarsku momčad Sauber F1.

Špekulacije su se nakon mjesec dana obestinile i Sauber će biti druga momčad na Hondinim motorima.

Sauber je dugo godina bio na Ferrarijevim motorima, ali su nezadovoljni zbog nepovoljnog statusa tj. koriste prošlogodišnje pogonske jedinice. Konkurentski američki Haas je na ovogodišnjim.

Iako se Honda muči od ponovnog ulaska u F1 2015. godine, novo tehnološko partnerstvo bi im trebalo doprinijeti po pitanju kilometraže i prikupljanja podataka.

Šefica momčadi Monisha Kaltenborn je zadovoljna novom suradnjom i ističe: “Velika je čast za našu momčad što će surađivati s Hondom narednih sezona”.

“Naš rast nije vidljiv samo kroz novo vlasništvo, već i s novim tehnološkim partnerom Hondom. Došli smo do prekretnice zbog čega smo veoma uzbuđeni i radujemo se novim prilikama”, optimistična je Kaltenborn.

Unatoč glasinama ovog vikenda da će McLaren dogodine prijeći na Mercedesove motore iz Honde je stigao demantij.

Hondin Katsuhide Moriyama je kazao: “Osim partnerstva s McLarenom koje je počelo 2015. godine, Honda će opskrbljivati Sauber kao korisničkom timu”.

“Ovo je novi izazov za Hondu koja će pojačati svoje aktivnosti. Kako bismo iskoristili prednosti opskrbe dvaju timova, jačamo sustave i mogućnosti razvojnih operacija. Želimo da naši obožavatelji vide jaku Hondu što je prije moguće”, odlučan je Moriyama.

 

POVEZANO:

http://www.poleposition.com.hr/2017/04/25/sauber-vjerojatno-s-hondinim-motorima-od-iduce-sezone/