Red Bullov sportski savjetnik Dr. Helmut Marko smatra da će se Sebastian Vettel vratiti još jači nakon ljetne stanke i osvojiti naslov svjetskog prvaka.

Vettel je dosad pobijedio u četiri od 11 utrka, uključujući i finalnu prije ljetne stanke u Mađarskoj s kojom je otvorio 14 bodova prednosti pred rivalom Lewisom Hamiltonom.

Ferrarijev je vozač bio jako konzistentan u prvoj polovici sezone osvojivši osam puta prvo ili drugo mjesto, dvaput četvrto i sedmo mjesto u Silverstonu nakon puknuća gume u pretposljednjem krugu.

Na upit tko će osvojiti naslov prvaka za f1.com Marko je odabrao Vettela s kojim su osvojili četiri naslova svjetskog prvaka.

“Vjerujem u Vettela jer je mentalno jak, a Ferrari je podigao razinu. Silverstone je bila iznimka. Ferrari je imao bolji auto u prvom dijelu sezone, ali igrom okolnosti nisu uspjeli u potpunosti materijalizirati sve prilike”, kazao je savjetnik Marko.

“Činjenica je da smo zaostajali 60 bodova prije ljetne stanke s njim pa smo opet osvojili titulu 2010. godine. Seb će iskoristiti ljetnu stanku kako bi se vratio još jači. Takvog ga barem ja znam”, zaključio je.