Lewis Hamilton kaže da vrši konstruktivni pritisak na Mercedes kako bi nastavili s razvojem bolida nakon težeg od očekivanog starta F1 sezone 2018.

Hamilton nakon četiri sezone dominacije srebrnih strijela još nije pobijedio ove sezone. Ta je čast zasad pripala dvaput Sebastianu Vettelu u Ferrariju i Red Bullovu Danielu Ricciardu.

Aktualni prvak je imao priliku pobijediti na prvoj utrci sezone u Melbournu, ali je gotovo identično kao i prošle godine oštećen izlaskom sigurnosnog automobila. Loš tajming i strateški potez pod kojim je potpao je nastavljen kvarom mjenjača u Bahreinu zbog čega je morao startati s pet mjesta lošije pozicije.

Tu Hamiltonov loš niz nije stao jer je u Kini podbacio performansama. U utrci bi i bez sigurnosnog automobila završio tek oko 4. ili 5. mjesta. Njegove frustracije rezultatskim podbačajima uopće nisu tajna jer su neke negodujuće poruke puštene u prijenos.

Četverostruki prvak želi hitna poboljšanja na određenim područjima kako bi se ponovno mogao boriti s vozačima Ferrarija i Red Bulla. Lewis je već u Kini naveo kako Mercedesu nedostaje brzine na pravcu.

“Ja zasigurno pritišćem koliko god mogu”, kaže Lewis Hamilton. “James Allison, Niki Lauda i Toto Wolff daju sve od sebe kako bi ohrabrili inženjere da poboljšaju bolid u segmentima koji nas muče”.

“Svakako radimo konstruktivni pritisak na odjele od kojih tražimo više. Jednostavno, to moramo jer vjerujem da žele pobijediti koliko i svi mi, to je dio rada”, objasnio je Lewis.

Hamilton je već nakon VN Kine obavio razgovore i iznio povratne informacije ljudima s kojima blisko surađuje gdje se točno moraju poboljšati da se osvete konkurentima već na idućoj utrci u Baku.

“Bit ću u tvornici i analizirati nedostatke kako bi ih što prije poboljšali. Mislim da smo već napravili mali napredak, ali još nam treba za uhvatiti konkurente”, zaključio je.

Hamilton je trenutno drugi u poretku s devet bodova zaostatka za Vettelom koji je imao nesreću s Verstappenom i pao s trećeg na osmo mjesto pri kraju utrke!