Lewis Hamilton je uvjerljivi pobjednik VN Singapura ispred Maxa Verstappena i prvenstvenog rivala Sebastiana Vettela. Startao je s najbolje pozicije i držao vodstvo utrke do samog kraja.

Hamilton je nakon odlične predstave u kvalifikacijama ponovno nastavio s izvanrednom formom i povećao svoje vodstvo ispred Vettela na teško dohvatljivih 40 bodova. Mercedes je ušao u singapurski vikend sa skepsom zbog lošijih performansi prethodnih sezona, ali ove su im godine stvari sjele na mjesto.

Max Verstappen je imao odličan okršaj sa Sebastianom Vettelom u prvom krugu kada je izgubio poziciju, ali je vratio preko boksa. Red Bull je strateški nadmudrio Ferrari i otežao nastavak prvenstvene kampanje njemačkom predstavniku.

Sebastian Vettel je odradio posao u prvom krugu i probio se iza Hamiltona, ali u prvom stintu nije uspio izvesti dovoljno dobar potez. Ferrari ga je rano pozvao u boks, nadajući se ‘undercutu’, a naposljetku su izgubili poziciju od Verstappena.

Veliki se okršaj vodio u sredini poretka, a najviše su profitirali osvajači prvih nakon top 10 pozicija. Hypersoft gume su zbog kratkotrajnosti ostavile pod ugrozom osvajače top 10 pozciija, a najviše su profitirali Španjolci Fernando Alonso i Carlos Sainz, startom s 11. i 12. mjesta.

Najveći su gubitnici Force Indijini vozači od kojih je Esteban Ocon odustao već u prvom krugu nakon kontakta sa kolegom Sergijom Perezom. Meksikanac je predvodio poredak ‘ostalih’, ali je zapao u velike probleme nakon promjene guma.

Izašao je na stazu iza Sergeya Sirotkina i pobijesnio jer je gubio dosta vremena. U ljutni je potom napravio incident karakterističan za peglice u linaparku, a u kojem je sam najviše stradao i završio na začelju.

Iako je poredak među vodećom šestorkom bio nepromijenjen, odlična se borba vodila u sredini poretka. Osim Alonsa i Sainza, za bolju se poziciju izborio i novi Ferrarijev vozač Charles Leclerc devetim mjestom nakon starta s 13. mjesta.

Iduća se utrka vozi za dva tjedna u roskom Sochiju.