Lewis Hamilton je iskoristio sudar u prvom zavoju vodećeg trojca Sebastiana Vettela, Kimija Raikkonena i Maxa Verstappena te uvjerljivo kontrolirao utrku do kraja ispred Daniela Ricciarda.

Vodeći u poretku Hamilton je startao s tek petog mjesta, ali sreća mu se osmjehnula nakon samo stotinjak metara utrke. Izravni rival Sebastian Vettel nije imao namjeru prepustiti vodstvo utrke pa je naglo skrenuo u stranu i zatvorio Maxa Verstappena u sendvič s kolegom Raikkonenom. Trojac se spektakularno sudario i pomeo Fernanda Alonsa sa sobom.

Lewisu Hamilton se nakon trećeg zavoja ni kriv ni dužan našao u vodstvu utrke koju je uvjerljivo završio na prvom mjestu. Drugoplasirani Daniel Ricciardo ga nije imao ni najmanju priliku ugroziti, strateški ni brzinom.

Mercedes se nakon teškog uvoda u vikend odlično snašao u kišnom početku utrke, ali i u peridu kad se staza osušila.

sudar singapur
Kobni trenutak za oba Ferrarija i Verstappena

Po odustajanju vatrenog trojca, priliku da se pokažu su dobili vozači manjih momčadi, a naročito Carlos Sainz i nedavno otpušteni Jolyon Palmer. Španjolac ide dogodine na posudbu u Renault i prilika poput ove je bila idealna za još jednom zahvaliti momčadi iz Faenze.

Sigurnosni automobil je bio redovan gost na stazi pa je poredak bio zgusnut, a vozači borbeni. Imali smo prilike uživati u majstorijama nekoliko vozača od kojih bi uz Sainza i Palmera istakli borbenog Stoffela Vandoorna i impresivnog novaka Lanca Strolla.

VN Singapura bi vrlo lako mogla biti prekretnica u prvenstvu. Ferrarijevo dvostruko odustajanje na stazi gdje su trebali pobijediti Mercedes je upropaštena, a nastavak azijske i američke turneje znatno otežan.

Sljedeći će se okršaj između srebrnih strijela i propetog konjića voditi u monsunskoj Maleziji za dva tjedna.

 

Izjave osvajača postolja:

#1 Lewis Hamilton: “Prvo želim zahvaliti momčadi. Ovo je odličan rezultat i Valtteri je ostvario vrlo dobar plasman. Jučer smo se mučili i nismo znali što nas očekuje. Nastojali smo ostati fokusirani i biti oprezni na startu. Imali smo sreće na startu s Ferrarijima i veoma sam zahvalan na tome. Bog me danas blagoslovio. Kapitalizirao sam situaciju, Daniel se dobro borio danas i uživao sam, iako sam želio voditi direktan obračun sa Sebastianom”.

#2 Daniel Ricciardo: “Pokušao sam, ali nisam uspio. Nismo imali brzinu kakvu smo imali. Malo sam razočaran, ali mogu biti zadovoljan rezultatom. Poboljšavamo se i hvala timu na tome. Gledao sam kaos na startu i dobro je da sam lošije startao jer bi se sigurno našao među njima. Ne znam čija je krivica, ali je bilo jako blizu”.

#3 Valtteri Bottas: “Vrlo dobro smo iskontrolirali štetu. Imali smo sreće i auto je bolje funkcionirao nego inače. Mučio sam se po kiši, ali po suhom je bolid ponovno proradio. Ima još utrka i prilika do kraja sezone. Pokušat ću prestići Sebastiana u poretku.