Hamilton: Teško ćemo dobiti Ferrari u Kini

vettel bottas

Lewis Hamilton kaže da će Ferrarijeva superiorna brzina na pravcima biti velika prednost za momčad iz Maranella na VN Kine ovog vikenda.

Hamilton nije započeo sezonu kako je priželjkivao. U Australiji je igrom nes(p)retnih okolnosti prepustio pobjedu glavnom rivalu Vettelu, dok je u Bahreinu zbog promjene mjenjača startao s devetog mjesta i otežao put do pobjede.

Sebastian Vettel i Ferrari su s druge strane odlično započeli sezonu, a prošlog su vikenda u Bahreinu osvojili prvi startni red u kvalifikacijama, za koje je Mercedes slovio kao favorit.

Iako je Hamilton prije 12 mjeseci slavio u Kini, svjestan je prijetnje koju mu predstavljaju rivali.

“Ferrari nam nije bio daleko ovdje prošle godine. Mislim da nas ovog vikenda čeka težak posao ako ih želimo dobiti”.

“Vidjeli smo im brzinu na pravcima i mogu vam potvrditi kako su brži od nas. Kina ima jedan od najdužih pravaca što znači da će biti jako brzi i teški za pobijediti”, nastavio je Hamilton.

Britanac vjeruje kako obje momčadi imaju prostora za pronalazak performansi te da će biti jako interesantno gledati razvoj situacije od staze do staze.

“Mislim da će se stvari mijenjati od staze do staze. Brži su od nas pravcima i jednaki smo u zavojima. Ima bit da su zaista podigli razinu motorskog programa”, dodao je aktualni prvak.

“Napravili su veliki korak za ovu sezonu i bit će jak interesantno kako stoje na polju pouzdanosti. Još ima vremena, sezona je tek počela”, zaključio je Hamilton.

1 KOMENTAR

  1. Kako Lewis Hamilton loše laže!!??

    Lik je razvalio prva dva slobodnjaka…. nedodirljiv je i bijesan…. HOĆR pobjedu pod svaku cijenu…. a bolid Mercedesa je još uvijek superioran i dominantan… bez obzira na prve dvije Ferrarijeve pobjede.

    Uzima pobjedu u Kini bez po muke……

Comments are closed.