Lewis Hamilton i Sebastian Vettel su po prvi put nakon incidenta na VN Azebajždana sjedili za istim stolom.

Obožavatelji su od FIA-e dobili poslasticu prije vikenda u Austriji. Sebastiana Vettel se javno ispričao Lewisu Hamiltonu za optužbu o namjernom kočenju prije izlaska Safety Cara.

“Jedino što sam tražio od Seba je da javno opovrgne navod da sam ga testirao na kočenju. Ljudi koji gledaju F1 možda misle da sam to učinio, ali podaci su pokazali da to nije točno”, započeo je Lewis Hamilton.

“Vettelov je cilj bio da mi bude što bliže, a to je onda njegova greška u procjeni prije ubrzanja u moj stražnji dio. Ja doista nisam trebao takvo nešto činiti jer sam bio u vodstvu i imao sam brzinu”, i zaključio: “Prihvatio sam njegovu ispriku”.

Na upit o trenutnom odnosu s Hamiltonom, Vettel je odgovorio: “Drago mi je da incident nije ostavio većih posljedica kod Lewisa. Očito je da ono što sam učinio je krivo i ispričao sam mu se zbog toga”.

“Sad sve ovisi od njemu. Mislim da se on se ne mora uzrujavati jer ja sam pogriješio i bilo bi mi drago kada bi nastavili dalje. Nadam se da će nam uzajamni respekt koji imamo na i van staze pomoći u tome”, zaključio je Vettel.