Lewis Hamilton i Mercedes su se napokon dogovorili i potpisali novi ugovor s kojim se aktualni prvak obvezao voziti za srebrnu strijelu do kraja sezone 2020.

Hamilton i Mercedes su započeli suradnju od 2013. godine i do danas su prikupili impresivan niz od tri naslova svjetskog prvaka i četiri konstruktorskog.

Hamilton bi tako trebao skupiti osam sezona kao Mercedesov vozač što mu je zasad najduži ostanak u nekoj momčadi, a čitavu F1 karijeru ga pogone Mercedes-Benz motori.

“Potpis ugovora je bio puka formalnost s obzirom da smo o tome ja i Toto (šef momčadi) raspravili preko zime. Sada je trebalo samo staviti slovo na papir i najaviti, a sad se vraćam na posao kao inače”, govori Lewis Hamilton.

“Dio sam Mercedesove trkaće obitelji preko 20 godina i nikad nisam bio sretniji nego sada. Na sličnoj smo valnoj duljini na i van staze i radujem se novim uspjesima s trokrakom zvijezdom u narednim godinama”, nastavio je.

“Iako smo uspjeli ostvariti briljantne uspjehe, još smo gladniji za novim. Od vrha uprave Daimlera do Tota i ostatka momčadi, svaka osoba želi osvojiti još naslova”, dodaje.

“Kompetitivna strast vrije u nama i dijeli je sa svakom osobom u timu. Uvijek tražimo mjesto i priliku za napredak i kopamo jako duboko da bi na kraju izašli na vrh. Ne mogu dočekati rezultat koji ćemo ostvariti u naredne dvije i pol sezone”, zaključio je aktualni prvak Hamilton.

hamilton wolff

Potpisom novog ugovora je zadovoljan i šef momčadi Toto Wolff koji je potvrdio da je potpis bio stvar formalnosti.

“Mnogo je interesa i špekulacija bilo oko Lewisa pa je dobro da smo već sada sve zaključili”, kaže Wolff.

“Nismo željeli da ljudi još čekaju i da se Lewis može skoncentrirati na sljedeće utrke, a ne upite od novinara što je s ugovorom”, objašnjava.

“Mislimo da ne moramo puno govoriti o Lewisu, on je jedan od najboljih vozača u povijesti sporta. Njegovi rekordi i izvedbe govore za sebe”, navodi šef momčadi.

“Zaista nam je užitak surađivati s njim. Osjećaj koji nam pruža kad znamo da je on pod kacigom je nemjerljiv. Odvažan je u vožnji, konstantno napreduje, ima visoku emocionalnu inteligenciju i vrijedan je i lojalan član momčadi”, zaključio je Wolff.

Mercedes i Lewis imaju zajedničku priču od početka suradnje i uvjereni smo da će se uspješno poglavlje nastaviti.