Lewis Hamilton kaže da je ponosan što izbjegava pogreške kakve su sputavale Sebastiana Vettela ove sezone.

Hamilton je pobjedom u Singapuru povećao vodstvo na 40 bodova ispred Vettela u poretku vozača. Najveći je dio posla aktualni prvak napravio u kvalifikacijama kad je sve šokirao izvanrednim brzim krugom.

Britanac inzistira kako Mercedes ne mora zahvaliti sreći za dosadašnji razvoj sezone, ni tome što je u jakoj poziciji za osvajanje petog naslova svjetskog prvaka.

“Kada je Vettel udario zid u FP2, oštetio bolid i izgubio priliku za trening, to se nije nama posrećilo. Ne gledam to na takav način”, govori Hamilton.

“Puno je pritiska na vozačima jer se cijela momčad uzdaje u nas. Ako napravimo i najmanju grešku, može imati puno veće posljedice za tim”, nastavlja.

“Kao momčad ne gubimo niti malo vremana na čuđenje što protivnici rade i je li osjećaju pritisak, ili jesu li sretni ili nesretni”.

“Tu se ne može ništa napraviti, a jedino što se može je dati sve od sebe i napraviti što bolji posao tokom cijelog vikenda”, objasnio je.

Hamilton je uvjeren kako s Mercedesom od mogućih 100 posto isporučuje 102 i unatoč zavidnom vodstvu pred rivalom odbija omekšati formu.

“Siguran sam da će se Ferrari oporaviti nakon teškog vikenda, kao što smo i mi, pa bi se vratili jači u narednoj prilici. Moram kazati da još nije vrijeme za biti pretjerano samouvjeren”.

Hamilton još nije u situaciji da se pretplati na druga mjesta do kraja sezone već će nastaviti ulaziti u utrke po pobjedu.

“Nema potrebe da gledam naredne utrke i obilježavam gdje što trebam. U mom umu treba pobijediti svaku utrku”, dodaje.

“Znam da ćemo negdje biti jači, negdje slabiji, ali i da nas očekivanja mogu prevariti. Cilj je nastojati pobijediti svaku utrku, a ne gledati bodove. Lijepo je imati vodstvo od 40 bodova, ali nije gotovo dok matematičke bude nemoguće izgubiti”, zaključio je.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.