Lewis Hamilton kaže da je ponosan što izbjegava pogreške kakve su sputavale Sebastiana Vettela ove sezone.

Hamilton je pobjedom u Singapuru povećao vodstvo na 40 bodova ispred Vettela u poretku vozača. Najveći je dio posla aktualni prvak napravio u kvalifikacijama kad je sve šokirao izvanrednim brzim krugom.

Britanac inzistira kako Mercedes ne mora zahvaliti sreći za dosadašnji razvoj sezone, ni tome što je u jakoj poziciji za osvajanje petog naslova svjetskog prvaka.

“Kada je Vettel udario zid u FP2, oštetio bolid i izgubio priliku za trening, to se nije nama posrećilo. Ne gledam to na takav način”, govori Hamilton.

“Puno je pritiska na vozačima jer se cijela momčad uzdaje u nas. Ako napravimo i najmanju grešku, može imati puno veće posljedice za tim”, nastavlja.

“Kao momčad ne gubimo niti malo vremana na čuđenje što protivnici rade i je li osjećaju pritisak, ili jesu li sretni ili nesretni”.

“Tu se ne može ništa napraviti, a jedino što se može je dati sve od sebe i napraviti što bolji posao tokom cijelog vikenda”, objasnio je.

Hamilton je uvjeren kako s Mercedesom od mogućih 100 posto isporučuje 102 i unatoč zavidnom vodstvu pred rivalom odbija omekšati formu.

“Siguran sam da će se Ferrari oporaviti nakon teškog vikenda, kao što smo i mi, pa bi se vratili jači u narednoj prilici. Moram kazati da još nije vrijeme za biti pretjerano samouvjeren”.

Hamilton još nije u situaciji da se pretplati na druga mjesta do kraja sezone već će nastaviti ulaziti u utrke po pobjedu.

“Nema potrebe da gledam naredne utrke i obilježavam gdje što trebam. U mom umu treba pobijediti svaku utrku”, dodaje.

“Znam da ćemo negdje biti jači, negdje slabiji, ali i da nas očekivanja mogu prevariti. Cilj je nastojati pobijediti svaku utrku, a ne gledati bodove. Lijepo je imati vodstvo od 40 bodova, ali nije gotovo dok matematičke bude nemoguće izgubiti”, zaključio je.