Lewis Hamilton otkriva da mu je jedna top momčadi osim Mercedesa pristupile za vrijeme pregovora oko vozačkih usluga za iduću sezonu.

Četverostruki prvak Hamilton je jučer produžio vjernost do kraja 2020. godine Mercedesu i ugasio špekulacije o transferu u drugu momčad ili ranijem umirovljenju.

Na upit radi li se o konkurentskom Ferrariju ili Red Bullu, aktualni prvak je odgovorio: “Nisu obje, samo jedna od njih, ali nisam im dao zraka”.

33-godišnji Britanac se za razliku od prijašnjih trogodišnjih ugovora sada obvezao na dvije godine jer si želi ostaviti prostor za sezonu 2021. Ona je jako bitna među vozačima i momčadima jer donosi novi set tehničkih pravila pa si želi ostaviti otvorene opcije.

“Osobno sam tražio dvije sezone. Razgovarali smo i o tri, ali Formula 1 je u…”

“Stvari se mijenjaju. Očito Formula 1 još nije predana svim momčadima na putu iza 2021. godine tako da čekam kako će se stvari odvijati”, dodaje.

“Nema mi smisla se prepustiti u nešto za što ne znam kako će ispasti. Meni je lako zamisliti kako ostajem u Mercedesu pa to i nije neki problem. Komercijalno gledano, stvari bi se mogle, a možda se i ne promjene”, objašnjava.

“Nemoguće je kazati gdje ću biti za dvije godine i kako ću se tada osjećati. Sve što mogu reći je da se sada osjećam sjajno i nisam mislio da ću biti ovako uzbuđen kao sada nakon potpisa ugovora. Svjestan sam i da su te dvije godine jako puno vremena ispred nas”, kaže Lewis.

Što se tiče težine ugovora, Hamilton ostaje u klasi najplaćenijih vozača današnjice, a cifra se navodno vrti oko 40 milijuna funti godišnje. To je prema njegovim riječima samo dobar poticaj da ga uvjeri u nastavak suradnje s Mercedesom, ali da je glavna strast za Formulom 1 koja ga pogoni.

“Sjedim ovdje s vama s pogledom na stari dio staze. Puno je lijepih razloga za ostati u sportu. Tko zna, možda za dvije godine moj život ode u drugom smjeru i budem želio sasvim druge stvari…to stvarno ne mogu kazati…vrijeme će dati odgovore”, zaključio je Hamilton.