Lewis Hamilton ne očekuje da će mu odnos s momčadskim kolegom Valtterijem Bottasom biti narušen kao s bivšim kolegom Nicom Rosbergom.

Lewis Hamilton nema straha kad je u pitanju repriza intenzivnog sukoba s momčadskim kolegom. Peterostruki je prvak dosad iskusio unutarmomčadsko rivalstvo čak triput tokom F1 karijere, od kojih su dva bila veoma destruktivna i kumovala razlazu, s Alonsom i Rosbergom, dok je s Buttonom imao sportsko rivalstvo.

Hamilton i Rosberg su se borili za naslove od 2014. do kraja 2016. godine za vrijeme Mercedesove dominacije. Nakon što je Nico osvojio prvi F1 naslov 2016, odlučio se umiroviti.

rosberg hamilton

Sada Hamilton i Bottas dijele isti broj pobjeda i gotovo isti broj bodova. Dijeli ih jedan bod nakon četiri uvodne utrke, a šef Mercedesa Toto Wolff kaže da mu sve nekako miriši na blisku povijest s Rosbergom.

“Postoje stvari koje se događaju u pozadini, a o kojima nećete znati, a i ja ne osjećam kako je ovo pravo mjesto za pričati o tome. Jednostavno, postoje stvari koje se događaju, a vi ne znate”, kaže Hamilton.

“Ono što se dogodilo u prošlosti s Rosbergom je bio put prema dole, a tu se ne želimo ponovno naći. Već smo o tome raspravljali i nadamo se da se neće ponoviti”, objašnjava Lewis.

“Imamo strašnu energiju u momčadi i složili se da ćemo završavati utrke 1-2 i igrati ulogu podrške jedan drugom. Zaista vjerujem da smo odličan par i da dajemo svakog trkaćeg vikenda momčadi nego ijedna momčad dosad”, dodaje.

Hamilton smatra da će zasigurno biti tijesno i neizvjesno između njih jer oba žele osvojiti vozačko prvenstvo, ali svjestan je tko ih plaća i što im je zadani cilj – doprinos momčadi.

“Nismo ovdje zbog sebe i dok god to imamo na umu, mislim da neće biti problema među nama”, uvjeren je Hamilton.

O događanjima u pozadini koje je spomenuo, Lewis nije želio komentirati jer smatra da su to stvari od interne, a ne javne domene.

“Uvijek ću imati poštovanja. Glavni cilj je da tim završi na čelu poretka, a ja sam timski igrač. Ja i Valtteri se nećemo sudarati, to je sigurno, ali što se tiče predaje pozicije, toga više neće biti”, zaključio je.