Četverostruki svjetski prvak Lewis Hamilton je otkrio koja su mu tri najveća rivala u nadolazećoj F1 sezoni.

Britanac je naveo Sebastiana Vettela kao prvog, a potom Fernanda Alonsa i Maxa Verstappena. Lewis se prošle sezone borio s Vettelom za naslov prvaka pa ga je istaknuo kao najveću prijetnju.

S Alonsom Hamilton nema povijest dobrog odnosa otkad su se borili za svjetskog prvaka, ali znatno lošija forma McLarena i dominacija Mercedesa ih je ponovno zbližila na ljudskoj razini.

Kao posljednju, ali ništa manje ozbiljnu prijetnju, Lewis ističe mladog Nizozemca Verstappena. Prvak se nada bliskoj borbi u 2018. i poboljšanju Renaultove forme koji pogoni Red Bull i McLaren.

“Mi smo četiri najjača vozača današnjice. Doista se nadam kako ćemo se svi boriti ovu sezonu za pobjedu. To bi bilo odlično”, navodi Hamilton.

33-godišnjak je iznio mišljenje kako će se nositi s njima: “Svi su oni različiti na neki način. Svi imamo drugačiji karakter”.

“Sebastianu sam npr. ove godine uvijek morao ostaviti prostora, Max puno riskira pa i njemu moram ostaviti prostora, ali ima nešto manje iskustva od Seba i Fernanda”, dodaje.

“Fernando je najžilaviji vozač na gridu tako da imam popriličan respekt prema njemu. Ove ću sezone morati paziti na dobre odabire i iskoristiti vlastito trkaće znanje. Njegovo je vrlo jako, a i Maxovo je zaista impresivno”, nastavlja.

Verstappen Hamilton

Verstappen je debitirao u F1 2015 i momentalno impresirao sve pratitelje sporta. Iznimna brzina i trkaće znanje kojim raspolaže je ostavilo itekakav utisak na ostale vozače. Hamilton smatra da će Verstappen s iskustvom podignuti razinu i postati jako težak protivnik.

“On je sjajan, a vjerujte mi sa stjecanjem iskustva u narednih 10 godina će činiti briljantne stvari. Ne gledam to kao problem, ali doista će ga biti jako teško pobijediti. To će biti prvoklasna borba s njima, za koju bih rado platio da je vidim”, zaključio je Lewis.