Red Bull je službeno potvrdio promociju 22-godišnjeg Pierra Gaslya iz juniorskog Toro Rossa u seniorsku momčad.

Gasly je ove sezone imao zapažene rezultate, a nakon što je Daniel Ricciardo odlučio dignuti sidro nakon 4 sezone u Red Bullu, momčadska odluka je pala na njega.

“Otkad je Pierre prvi put ušao u F1 s Toro Rossom prije godinu dana, pokazao je nedvojbeni talent kojeg Red Bull njeguje od početka suradnje”, govori šef momčadi Christian Horner.

“Njegove su su izvedbe u prvoj F1 sezoni samo potvrdile njegovu reputaciju kao jednog od najuzbudljivijih mladih vozača na gridu. Jedva čekamo vidjeti njegovu brzinu, vještinu i stav u našoj momčadi dogodine”, dodao je Horner.

Šef momčadi napominje kako im je pozornost još uvijek na tekućoj sezoni, ali da dogodine očekuje pravu akciju Maxa Verstappena i novopridošlice Gaslya.

“Dobiti priliku u Red Bullu je kao ostvarenje sna. Jako sam uzbuđen zbog promocije u vrhunsku momčad. Ovo mi je bio cilj s početka karijere, a sada moram poduzeti korake da se možemo boriti za pobjede i najbolje pozicije”, kaže Gasly.

“Dat ću sve od sebe u nastavku sezone Toro Rossu kao zahvalu Dietrichu Mateshitzu, Christianu Horneru i Dr Helmutu Marku na povjerenju. Želio bih zahvaliti svima u Toro Rossu i tvornici u Faenzi što su mi pružili zlatnu priliku”, zaključio je Francuz.