Pierre Gasly kaže da će novom kolegi Maxu Verstappenu zadati najveću muku koju može u Red Bullu naredne sezone.

Gasly je promoviran nakon samo godinu dana u omladinskom Toro Rossu jer je Daniel Ricciardo odlučio potražiti novi izazov u tvorničkoj momčadi Renault.

22-godišnji Francuz je odvozio solidnu, ali ne i impresivnu sezonu, a najbolji rezultat mu je četvrto mjesto s VN Bahreina. Nakon toga je do bodova stigao samo četiri puta.

Verstappen s druge strane već njeguje reputaciju briljantnog trkača koji bi uskoro trebao zavladati sportom. Ističe se svojim agresivnim vozačkim stilom i beskompromisnom borbenošću na stazi koja ponekad bude i na granici regularnosti, bilo napadački ili obrambeno.

Gasly je stoga svjestan da ne dolazi na plodan teren, već će se itekako morati potruditi i štošta naučiti ako se želi istaknuti kao ravnopravan suparnik.

“Ovo će mi biti tek druga sezona u F1, tako da još moram učiti i razvijati se, ali znam da sam brz i dat ću sve od sebe”, govori Gasly.

“Vidjet ćemo kako će biti protiv Maxa. On je zasigurno jedan od najtalentiranijih vozača današnjice i uvijek je dobro imati tako nekog kompetitivnog uza se”, dodaje.

Gasly je ohrabren sve boljom formom Red Bulla u drugom dijelu sezone: “Red Bull je polazao da se može boriti za pobjede. Max je pobijedio u Meksiku, a i vrlo vjerojatno bi u Brazilu”.

“Jasno je da paket funkcionira, ali dogodine moramo vidjeti kako će ići s Hondom. Mislim da će biti jako interesantno i ako budemo imali bolid spreman za pobjede, siguran sam da ćemo biti na vrhu”, zaključio je.