Maverick Vinales smatra da za loše izdanje u Jerezu nisu krivi ni on ni Yamaha.

Nakon odlične forme u zagrijavanju, situacija se samo u nekoliko sati potpuno promijenila. Vinales je računao da će se boriti s Hondama na vrhu, ali utrku je završio s velikih 25 sekundi zaostatka za Pedrosom.

“Imao sam dobar osjećaj na jutarnjem zagrijavanju, ali u utrci nisam imao povjerenja u prednji dio motora. Bila je to prava katastrofa, kočio sam 30 metara ranije nego ujutro”, kazao je Vinales.

Španjolac je odbio dalje komentirati probleme, a na upit je li za poteškoće odgovaran Michelin odgovorio: “Ne mogu vam reći”.

Na početku vikenda Yamaha je imala problema s lijevim zavojima, ali Vinales navodi kako su problem riješili unutar momčadi. “Puno smo poboljšali motor, odlično sam se osjećao jer sam vjerovao da mogu pobijediti. U utrci smo imali dobar grip stražnjeg dijela, ali prednji je bio gotovo nemoguć za vožnju”, kaže Vinales.

Vinales je prethodnu utrku u Teksasu odustao i ostvareni plasman je bio prioritet. Zadovoljan je s 10 osvojenih bodova, ali i bez njih je umalo ostao. U ranoj fazi utrke se sudario s Iannoneom na Suzukiju u posljednjem zavoju.

Ispričao se Talijanu nakon utrke i istaknuo: “Nisam mogao ništa kad sam izgubio prednji dio motora na kočenju. Pao sam skoro 2-3 puta u zavoju 11”.

Priliku za bolji rezultat će imati na LeMansu, stazi na kojoj su Yamahe prošle godine bile dominantne.