Glavni KTM-ov vozač Pol Espargaro tvrdi kako se KTM uvelike poboljšao od početka svoje debitantske sezone do sada.

Na prvoj utrci u Katru, Austrijski je tim zauzeo posljednja dva mjesta, a od tada su iz utrke u utrku smanjivali zaostatak i penjali se u poretku.

Pol Espargaro smatra da je napredak rezultat niza malih promjena na motociklu, a ne neka velika nadogradnja koja je napravila toliku razliku.

“To je pomalo čudno jer nismo promijenili velike dijelove”, rekao je Španjolac nakon odličnog 11. mjesta iz Silverstona.

“Koje god smo dijelove promijenili donijeli su nam mala poboljšanja, a nismo se osjećali kao da radimo to. Promijenili smo male dijelove za koje mislimo da su bolji, dobili smo malo na motoru, malo na elektronici, čak i na nekim preinakama šasije, vilice…”

“Kada napravimo ta poboljšanja, ona su mala, ali zajedno su stvarno velika! To je jako interesantno, jer učinili smo ogroman napredak”, nastavlja Espargaro.

Još trebaju poraditi na potrošnji guma

Istrošenost guma je spriječila Pola da se u Silverstonu bori za 10. mjesto, a tu je utrku usporedio s onom u Barceloni gdje je KTM također bio u problemima zbog vrućine.

“Mučio sam se dosta na kraju i nisam mogao napraviti dobro vrijeme, ali nemam pritužbi. Na početku smo se mogli boriti s maksimalnim prijanjanjem, pokušali smo, naučili nešto novo i sad smo još brži.”

“Bili su isti uvjeti kao u Barceloni gdje smo zaostajali 50 sekundi od vrha, a ovdje samo 30 sekundi. Neće biti lako, ali se poboljšavamo i u potpunosti smo predani”, zaključio je Espargaro.

Nakon Silverstona, voditelj KTM tima Mike Leitner je dodao: “Da ste mi rekli na početku vikenda da ćemo završiti 11. sa samo 30 sekundi zaostatka za pobjednikom, potpisao bih to odmah!”

“Nikada prije nismo bili ovdje, a u samo četiri treninga teško je parirati ostalima koji su već sedam godina ovdje.”

“Imamo još samo jednu stazu ove godine na kojoj nismo testirali – Motegi. Pa se nadamo da ćemo imati bolju izvedbu na preostalih pet staza”, zaključuje Leitner.