MotoGP suci su odbacili protest Ducatijevih suparnika nakon pobjede Andrea Doviziosa za VN Katra zbog aerodinamičnog krilca ispred stražnje gume.

Dovizioso je u tijesnoj završnici svladao rivala Marca Marqueza i prošao ciljem sa samo dvije stotinke prednosti. Agresivni Marquez nije propustio priliku da pokuša i očajnički napad u posljednjem zavoju, ali Profesor Dovi ga je još jednom nadmudrio boljim izlaskom na startno-ciljni pravac.

Nakon fantastične utrke i kompetitivnog uvoda u sezonu, Dovizosova je pobjeda upala pod sumnju jer su četiri konkurentska tima uložila prigovor zbog Ducatijeva krilca ispred stražnje gume.

Sumnjivi aero-dodatak na Ducatiju

Srećom po Doviziosa i Ducati, tehnički MotoGP delegati su odbacili protest jer poštuje tehničke smjernice i regulacije koje su trenutno na snazi. Tužbom su također bili zahvaćeni i Danilo Petrucci te ekipa sa satelitskog Pramaca (Miller, Bagnaia).

Ipak, tu priča ne prestaje jer se predmet proslijedio žalbenom sudu MotoGP-a kako bi se dobilo više informacija koje se odnose na to pitanje.