Sportski direktor Ducatija Paolo Ciabatti kaže kako imaju tri dobra kandidata za mjesto na Desmosediciju uz Andreu Doviziosa od 2020. godine.

Danilo Petrucci je iz Pramaca, Ducatijeve satelitske momčadi, promaknut u tvornički Ducati gdje je zamijenio Jorgea Lorenza koji je prešao u Hondu, no za razliku od svih drugih vozača, Petrucci je dobio samo jednogodišnji ugovor.

Da bi zadržao svoje mjesto, Petrucci se mora pokazati znatno boljim od Jacka Millera, koji će za Pramac voziti motocikl s tvorničkim postavkama, kao što Crutchlow vozi za Hondu. Novo lice u Pramacu, Francesco Bagnaia, vozit će Desmosedici iz 2018. godine.

“Rezultati Petruccija, Jacka i Pecca (Bagnaie) služit će kao zvijezda vodilja prema odluci koji će se vozač naći u službenom timu 2020. godine”, rekao je Ciabatti.

“Imamo tri dobra kandidata koji se bore za mjesto u tvorničkoj momčadi za 2020.”

21-godišnji štićenik Valentina Rossija Francesco Bagnaia je impresionirao u post sezonskim testiranjima za Pramac u Valenciji i Jerezu. Ducati ga je “rezervirao” za sebe još i prije početka prošle sezone u kojoj je osvojio naslov u Moto2 seriji.

“Pecco je odradio nevjerojatnu sezonu u Moto2”, započinje Ciabatti.

“Potpisao je ugovor s nama još u siječnju prošle godine i to je bilo kockanje. Odlučili smo se na taj potez kako bi mogao razmišljati o budućnosti s nama i sada znamo da je to bila ispravna odluka.”

“U sezoni 2019. će voziti Desmosedici 2018., a vidjeli smo da je to bio konkurentan motocikl, iako očekujem da će verzija iz 2019. biti još konkurentnija”, objašnjava.

“Uvijek je teško debitirati u MotoGP-u, ali mislim da će naučiti mnogo i brzo uz Jacka Millera.”

Petrucci se mora još mnogo dokazati

Ciabatti je rekao da se Petrucci mora još mnogo dokazati ako želi ostati u tvorničkom Ducatiju te da dosadašnja četiri druga mjesta nisu dovoljna.

Sportski direktor usput naglašava kako se ne očekuje od njega da odmah krene u napad na Doviziosa.

“Danilo će se morati suočiti s velikim pritiskom, a njegov će cilj biti da osvoji prvu pobjedu i uvijek se bori među prvih pet”, dodaje Ciabatti.

“Danilov cilj nije pobijediti Dovija, ali ako bi to mogao, to bi bilo savršeno.”

“Ideja je da mora steći povjerenje, a ne pokušati pokazati da je bolji od Dovija”, zaključuje Ciabatti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.