Oba vozača Ducatijeve tvorničke momčadi su na testovima u Tajlandu isprobali čak tri verzije prednjih krilaca.

Andrea Dovizioso i Jorge Lorenzo su se plasirali jako blizu vodećem Marcu Marquezu prvog dana na stazi Buriram u Tajlandu.

Priča dana naravno nisu bila najbrža vremena, već najnoviji dodaci na motociklima. Najviše je pažnje privukao Ducati s čak tri vrste aerodinamičkih izvedenica prednjeg dijela motocikla.

“Proveli smo cijelo poslijepodne radeći na krilcima s kojima bi trebali nastupani na prvoj VN sezone u Katru”, kazao je Dovi po završetku treninga.

“Probao sam sve tri specifikacije od kojih svaka ima prednosti i nedostatke pa ćemo morati biti jako pametni tokom sezone kako bi ih što bolje razumijeli i odabrali tokom sezone”, objašnjava Talijan iz Foglija.

Iako se vremenima ne pridodaje važnost, Dovi je zadovoljan prvim dojmom na novoj stazi u MotoGP kalendaru. “Staza je poprilično čudna jer ima tri spora zavoja, a ostale moramo ulaziti pod većim kutom. Jedan dio staze je nešto manji, ali uvijek valja probati nove stvari”.

“Dobro sam se osjećao od početka. Trebalo mi je neko vrijeme da se naviknem na točke kočenja, ali brzina je vrlo dobra. Ovo će nam biti dobra staza i podsjeća me na Austriju”, zaključuje Dovi.

Lorenzo suočen s poteškoćama

ducati lorenzo

Jorge Lorenzo nije izgledao oduševljeno poput timskog kolege Doviziosa. Njegov je dan bio jako težak.

“Staza je dobra, ali teško sam razumio limite koje mi dopušta. Malo po malo sam se učio i približavao najbržima”, govori Lorenzo.

“Imali smo puno problema s postavkama pa nisam bio kompetitivan. Mislim da imamo dosta prostora za napredak i fino podešavanje motocikla”.

Nove aerododatke Jorge nije komentirao već samo kazao da će ih nastaviti testirati. Naglasio je samo da se puno bolje osjećao u Sepangu gdje je oborio novi rekord staze.

“Mislim da moramo poraditi oko postavki s inženjerima, naročito s upravljivošću prednje gume, s kojom se ovdje nisam dobro nosio. Unatoč poteškoćama s novim motociklom, smatram da itekako ima potencijal za razvoj tokom sezone”, zaključio je Spartanac iz Mallorce.