Ducati je imao vrlo dobar start nove sezone na novim testovima u Sepangu i šef momčadi Davide Tardozzi je s pravom dobro raspoložen.

Jorge Lorenzo je odvozio najbolje vrijeme staze i privukao pažnju na sebe, dok Andrea Dovizioso nije bio daleko. Rezultati su potvrda da će Ducati biti kompetitivan s oba vozača u borbi za naslov ove godine.

“Možemo biti sretni s razvojem situacije. Svi su naši vozači imali pozitivne komentare. Svidjela im se snaga novog motora kojeg smo pokušali napraviti što više uglađenim, a manje agresivnim. Takve su naime bile želje vozača”, govori Tardozzi.

“Tokom zime smo radili ponajviše na tome, a čini se i da vidimo dobre rezultate. Pronašli smo i nešto na šasiji što će vozačima pomoći pri skretanju u zavoj, ali još nam nedostaje kvalitete za što bolji izlazak iz zavoja. Generalno smo sretni i zadovoljni”, zaključio je šef.

Dovizioso je pozitivnog dojma u vezi novog motocikla GP18, kao i kolega Lorenzo. DesmoDovi je za vrijeme testova vozio ovogodišnju i prošlogodišnju verziju motocikla jer mu se novi GP18 pokvario prije posljednjeg dana testa.

To ne zabrinjava šefa Tardozzija koji je već fokusiran na sljedeću postaju u Buriramu. Planiraju uvesti poboljšanje koje će pomoći u sredini zavoja oba vozača, a naročito ide na ruku Lorenza. O čemu se točno radi, Tardozzi nije želio kazati.

Honda, KTM i Yamaha su pokazali nove radikalne elemente prednjeg krilca na Sepangu dok je Ducati blago modificirao prošlogodišnje. Navodno bi tamo mogli predstaviti novu verziju krilaca koji se vraćaju u punoj snazi nakon što su ukinuti iz sigurnosnih razloga.