Andrea Dovizioso smatra kako se mentalni stav njegovog sunarodnjaka i prvenstvenog rivala Valentina Rossija bitno promijenio. Dovi vjeruje kako bi se Doktor bez pravovremene promjene uništio.

Rossi je dominantna figura u MotoGP-u još od početka milenija. Osvojio je sedam naslova kraljevske klase i etabilirao se kao jedan od najvećih vozača u povijesti motosporta.

Ipak, Doktor je veteran i svake sezone dolaze neke novosti, novi motocikli, gume i mladi vozači. Bez obzira na to, 40-godišnji Talijan je održao visoku razinu performansi, unatoč deficitu Yamahe za Hondom i Ducatijem proteklih sezona.

Rossi se prema Dovijevim riječima naučio nositi s prihvaćanjem poraza: “Promijenio je mentalni stav. Bio je promoran to učiniti, a i zato što je pametan. Da se nastavio utrkivati kao prije 10 godina, uništio bi se”.

“Shvatio je da ne može više shvaćati poraze kao prije, i na to se naviknuo. Navršio je 40 i pogledajte što radi protekle dvije i pol godine. Uspio je zauzdati jednog Mavericka Vinalesa koji je vrlo jak vozač i biti pri vrhu bodovnog poretka”, objašnjava.

Sedam godina mlađi Dovizioso se ne vidi s 40 u sjedištu kraljevske klase. “To mi nije ideja, ne zato što to ne mogu, nego zato što mi to nije cilj”.

“Svatko od nas bira način svog života. Ono šta Valentino radi je jako dobro. Ima priliku odabrati hoće li se ili neće nastaviti utrkivati, a u ovom trenu, bez MotoGP-a bi se osjećao lošije”, dodaje.

Dovi smatra kako Valeov nepobjedonosni niz od Assena 2017. godine nije umanjio želju za borbom s ostalim jakim vozačima i vjeruje da će još biti prilike za Doktorov bljesak.