Maestralni pobjednik VN Italije na Mugellu Dovizioso je imao sve samo ne uobičajen trkaći vikend. Naime, dan prije je zarazio stomak negdje u gradu.

Dovizioso je imao odličan početak vikenda na Mugellu do subote navečer kada ga je zabolilo. U nedjeljno jutro je propustio službeno zagrijavanje kako bi sačuvao energiju.

Kada su se svijetla izgasila, problemi kao da su nestali za “DesmoDovija”. Pritisnuo je gas do kraja i došao do treće pobjede u MotoGP karijeri i prvoj na domaćem terenu.

S pobjedom se popeo na visoko drugo mjesto u poretku vozača i 26 bodova zaostatka za vodećim Vinalesom. Vidjelo se da Dovi na Ducatiju ima brzinu, ali malo tko se nadao pobjedi.

“Ovo je bio veoma čudan dan za mene jer nisam imao energije niti sam odradio zagrijavanje. Srećom smo sve već posložili pa nismo morali ništa novo isprobavati”, započeo je Dovi.

“Nisam imao energije prije utrke i bio me strah što će se dogoditi u utrci. Realnost je pokazala da sam vozio brzo i precizno, a to je odigralo veliku ulogu u trci s Maverickom”, nastavio je.

“Pratio sam ga 10 krugova da proučim gdje sam bolji od njega i gdje je on bolji od mene. Onda sam se odlučio na pretjecanje jer je bolje biti naprijed nego pratiti vodećeg”.

“Nakon što sam preuzeo vodstvo, shvatio sam da mogu pojačati tempo i biti brži”, kazao je Ducatijev vozač.

“Ovakav rezultat nisam očekivao. Ovo je bilo sjajno nakon problema u LeMansu. Imali smo brzinu cijelog vikenda i započeli smo ga pozitivno”, zaključio je Dovizioso.