Andrea Dovizioso je izjavio kako nije tražio od Ducatija da izda timsku naredbu njegovom kolegi Jorge Lorenzu. Dvojac se borio za prvo mjesto na VN Malezije, a Doviju je trebala isključivo pobjeda kako bi ostao u igri za naslov.

Dovizioso je slavio šestu pobjedu sezone u Sepangu i time smanjio zaostatak za vodećim Marquezom na 21 bod što ga još drži u igri za osvajanje naslova jer je u igri preostalo još 25 bodova.

Talijan iz Foglija je dugo vodio borbu sa svojim timskim kolegom Lorenzom te isti nije popuštao iako je Doviju bila prijeko potrebna pobjeda da ostane u igri za naslov.

Borba je trajala sve do četiri kruga prije kraja kada je Lorenzo napravio grešku u posljednjem zavoju te otišao preširoko, gdje je Talijan vidio priliku koju nije propustio te preuzeo vodstvo koje je sačuvao do kraja utrke.

Lorenzo je dobio kodiranu poruku na kontrolnoj ploči “Predloženo mapiranje 8” kako bi propustio Doviziosa, no Španjolac tvrdi kako nije obraćao pažnju na ploču.

Dovizioso tvrdi da nije bilo timskog sastanka prije utrke gdje se razrađivala taktika te da je očekivao da će morati borbom prestići Lorenza na stazi.

“Ne znam ništa o toj “kodiranoj poruci” jer nisam politički vozač. Ja nisam onaj koji ide na razgovor sa šefovima o tim stvarima”, kazao je Španjolac.

“Ja sam sportaš i pobjeda se mora odnijeti na stazi. Nisam pitao Ducati ni za što!”

“Ako se to ipak dogodilo, ne znam, to je onda bila Ducatijeva odluka. Možda sam čudan ili glup, ali nisam netko tko traži takve stvari”, objašnjava Dovi.

“Nismo imali nikakvih sastanaka o timskim odredbama. Samo sam bio usredotočen da osvajanje 25 bodova u bilo kojim uvjetima.”

Lorenzo neočekivano jak

Dovizioso je priznao kako nije očekivao da će Lorenzo biti ovako jak u mokrim uvjetima, ali također smatra da bi ga prestigao i bez Jorgeove pogreške u zadnjem zavoju.

“Bilo je teže od očekivanog jer je Jorge bio jak i bilo je vrlo lako blokirati prednji kotač i proklizati.”

“Držao sam se iza s pokušajima bez rizika jer sam znao da imam još vremena da to učinim bez previše rizika”, dodaje Andrea.

“Nakon prve četvrtine utrke Lorenzo je pokušao stvoriti prednost, ali znao sam da mogu biti brži od njega. Dok sam ga pratio vidio sam da ima problema s prednjim djelom motocikla na kočenju. Nekoliko puta je blokirao kotače i skoro pao”, prisjeća se Dovi.

DesmoDovi smatra kako prvenstvo još nije gotovo jer je preostala još jedna utrka. Bez obzira na veliki bodovni deficit, ne misli se predati dok ne prođu ciljem posljednje utrke u sezoni.