Andrea Dovizioso kaže kako je nedostatak brzine na njegovom Ducatiju, a ne rana pogreška, glavni krivac za loše 13. mjesto i potencijalni gubitak prvenstva.

Dovizioso je startao utrku s 11. mjesta, ali u prvom je zavoju drugog kruga otišao preširoko i pao na 20. mjesto.

U narednim krugovima Desmo Dovi je uspio nadoknaditi pozicije do svoga početnog mjesta, ali nikako nije uspijevao odmaknuti se od Danija Pedrose i Scotta Reddinga koji su ga pratili do samog kraja i u fotofinišu prestigli.

Talijan je u Australiju došao sa samo 11 bodova zaostatka, ali se razlika na kraju vikenda popela na gotovo neuhvatljiva 33 boda. Do kraja sezone u igri je još maksimalnih 50 bodova.

“Vrlo loš rezultat, pogotovo za prvenstvo. Moja greška u drugom krugu je stvorila lošu situaciju. Ali to nije realnost. Realnost je to da nismo bili brzi”, žali se Dovi.

“Karakteristika ove staze je okretnost, a mi možemo potvrditi da još uvijek imamo limite na tom području. Gume su bile gotove osam krugova prije kraja, a to je posljedica loše okretnosti.”

“Ove godine smo odradili jako dobre utrke na stazama na kojima nismo bili brzi u prošlosti, ali ova staza ima određenu karakteristiku gdje je okretnost jako važna”, objašnjava Dovizioso.

“Ipak, želimo biti pozitivni za preostale utrke. Znamo da će borba za prvenstvo biti vrlo teška, ali srećom u ovom sportu se to može dogoditi.”

Na pitanje gdje bi završio bez pogreške u drugom krugu, Dovizioso odgovara: “Teško je biti siguran, ispred KTM-a (deveto ili deseto mjesto). Možda ispred Rinsa (osmo mjesto), ali ne više.”

Potrošene gume su stvorile neugodnosti na kraju

Scott Redding na Pramac Ducatiju je prestigao Dovija na samom kraju i osvojio 11. mjesto. Talijan tvrdi da nije nesretan što ga je drugi član Ducatija prestigao jer on (Redding) vozio svoju utrku, ali neugodnosti mu je stvaralo njegovo prianjanje.

“Na kraju je imao bolje prianjanje podloge i pokušao sam zatvoriti sva vrata do zadnjeg zavoja. Ali na izlazu iz zavoja sam bio toliko spor da su me obojica (Pedrosa i Redding) prestigli”, zaključuje Dovizioso.