Nakon što je Andrea Dovizioso pobijedio stotu utrku za Italiju u MotoGP eri, DesmoDovi ima ponovno šansu raditi povijest na domaćem terenu u Misanu.

Andrea Dovizioso je ove godine zasjao i vozi u svom najboljem izdanju. Nakon što je ostvario pobjedu za pobjedom u Austriji i na Silverstonu, ima priliku postati jedini vozač s četiri pobjede na skontu ove sezone.

“Fantastičan je osjećaj doći u Misano kao vodeći u prvenstvu. Jako mi je žao što Rossi neće biti ovdje jer bi bilo sjajno da se svi borimo na stazi”, kaže Dovizioso.

Nitko od Australca Caseya Stonera nije pobijedio više od tri utrke u istoj sezoni za Ducati. Dovoljan je to podatak u kojoj mjeri ove godine Dovi napada naslov svjetskog prvaka.

Na papiru staza Misano koja nosi ime po nesretno stradalom Marcu Simoncelliju ne bi trebala odgovarati talijanskom vozaču, niti momčadi. Uska i zavojita staza nije omiljeno područje moćnog Ducati Desmosedicija.

“U prošlosti, Misano nije bila staza naklonjena Ducatiju, ali prije nekoliko tjedana smo imali pozitivne testove i bili u vrlo dobroj formi. Dat ću sve od sebe za što bolji rezultat”, obećaje vozač iz Forlija.

Kao što smo vidjeli ove sezone, nikad ne valja otpisivati kombinaciju DesmoDovi koja nas je već razuvjerila u Silverstonu, stazi koja im nije trebala odgovarati, a na kojoj su potom pobijedili.

S novom bi pobjedom Dovi ušao u povijest kao jedini Talijan uz Valentina Rossija koji je pobijedio obje domaće Velike nagrade u istoj sezoni.

Publika će ovog vikenda zasigurno biti na strani domaćeg heroja na domaćem motociklu jer će izostati miljenik publike Valentino Rossi. Pomoć srčane publike će ga sigurno motivirati i pogurati u borbi protiv jakih španjolskih konkurenata.