Andrea Dovizioso nakon najuspješnije sezone u kraljevskoj klasi progovara o ciljevima za sljedeću. Uz malo sreće, Dovi misli kako bi se mogli i realizirati.

Nakon što je Ducati predstavio novi motocikl u Bologni, Dovizioso je prokomentirao novu uzdanicu te iznio očekivanja za 2018. godinu.

“Prva riječ koja mi pada napamet je zapanjujuć, nešto predivno. Svaki motocikl kojeg sam vozio dosad je bio lijep, ali ovaj ima nešto drugačije. Dodali smo malo sive, sada je agresivniji i zastrašujući za protivnike”, oduševljeno će Dovi.

ducati

U novoj sezoni Talijan ostaje na talijanskom motociklu te nakon šest pobjeda i mnogobrojnih mjesta na podiju, tablica rezultata se još jednom poništava na nulu. Za DesmoDovija će prošla sezona ostati ključna u napadu na nove uspjehe.

“Bila je to jedinstvena sezona. Nikada neću zaboraviti 2017., našu petu sezonu zajedno. Bilo je nekih poteškoća u početku, no uspjeli smo u podizanju emocija i pružanju užitka kod naših obožavatelja”, objašnjava Dovizioso.

Ti osjećaji su dali Talijanu čvrste temelje u ostvarenju glavnog cilja u narednoj sezoni, a to je: borba za naslov od početka.

“Moramo svakodnevno podizati ljestvicu. Dakle cilj nam je boriti se za svjetsko prvenstvo. Teško je, moramo ostati u stvarnosti i ne smijemo sanjati. Imamo puno iskustva u MotoGP-u i znamo kako raditi i gdje se poboljšati.”

“Nije lako, ali to je ono što moramo učiniti. Nastavljamo gdje smo stali 2017. godine, ali uz dodatak snage na utrkama gdje možemo i trebamo biti konkurentniji”, rekao je.

Zamoljen da kaže poruku navijačima, Dovi je ostao jednostavan kao i uvijek.

“Dobili smo mnogo poruka od Ducatijevih simpatizera prošle godine, pogotovo kada su stvari otišle u krivom smjeru ili nisu išle lako. Želim im mnogo zahvaliti na potpori”, zaključuje DesmoDovi.