Cal Crutchlow se stvorio niotkud i umalo pomrsio planove vodećoj skupini, a moguće i pobjedniku Valentinu Rossiju. Borio se za mjesto na podiju, ali je naposljetku završio iza trećeplasiranog Marqueza za 4 stotinke.

Crutchlow se priključio vodećima u posljednjoj fazi utrke kada je počela lagana kiša. Britanac je poznat kao požrtvovan i vješt vozač u promjenjivim uvjetima. Nakon lošeg starta se probijao kroz poredak i skoro završio na postolju.

“Zadovoljan sam što sam završio utrku na četvrtom mjestu. Bio sam malo razočaran brzinom sredinom utrke. Imao sam problema s prednjom gumom i nisam mogao pritiskati kako sam želio”, govori Crutchlow.

“Bez obzira na probleme, vjerovao sam u dobar rezultat i nastavio se boriti, a tada je počelo nevrijeme. Bitno je da sam ostao miran u glavi, ali sam pogriješio kad sam pokazao Marcu i Doviju svoje adute. Prerano sam krenuo napadati, umjesto da sam čekao zadnji krug”, nastavio je.

“Marc me samo pratio nakon što sam ga prestigao i onda mi vratio u zadnjoj šikani, a tada se više nisam mogao vratiti. Borba je bila sjajna i veoma sam uživao u njoj. Svaka čast momcima na podiju”, zaključio je Cal Crutchlow.