Crutchlow: Honda napravila motor po željama vozača

crutchlow

Cal Crutchlow kaže da je Honda popravila motocikl za 2018. u svim područjima koje su vozači istaknuli.

Crutchlow i ove sezone vozi LCR Hondu uz tvorničke vozače Marca Marqueza i Danija Pedrosu. Prve je testove u Sepangu zaključio trećim mjestom.

Glavni je fokus Honde u Maleziji bio test motora i odabir pogonske jedinice za 2018. sezonu. Svi su vozači imali iste specifikacije, iako je Marquez izjavio zabrinutost zbog preagresivne isporuke snage na podlogu.

“Zadovoljan sam Hondinim poslom preko zime. Ono što smo tražili to smo i dobili”, navodi Britanac Crutchlow.

“U nekim je područjima bolja, a u nekim ima još posla, ali generalno je svakako napredak. Motor je jak i ne brine me agresivnost jer se može kontrolirati s elektronikom ako bude potrebe”, objašnjava.

“Zasad je sve pozitivno jer ako imate više snage no što je možete koristiti, uvijek je možete smanjiti. Zamislite da nemate snage i ne možete pojačati po potrebi”, zaključio je Crutchlow.

Iskusni Dani Pedrosa smatra da novi motor ima više snage, ali upozorava Hondu kako mora biti oprezna s isporukom.

“Cilj testova je bio isprobati motor i prikupiti što je moguće više informacija. Na ovim sam testovima učinio više krugova s najnovijom verzijom motora”.

“Ima nešto više snage i morate biti jako oprezni načinom na koji je koristite. Još nam predstoji test na drugoj stazi pa ćemo znati koji motor odabrati. Čeka nas analiza podataka i potraga za odgovorima”, zaključio je Pedrosa.