Brown: McLaren se vraća na vrh ove sezone

Zak Brown vjeruje kako će se McLaren znatno popraviti već na početku nove sezone.

Jedna od najboljih momčadi u povijesti Formule 1 je imala katastrofalnu trogodišnju suradnju s Hondom. Suradnja je obilježena nepouzdanim i lošim motorom japanskog proizvođača.

Britanci su se posljedično odlučili za prekid nekoć slavnog partnerstva i prelazak na Renaultove motore. Šef britanske momčadi sada predviđa veliki napredak svoje momčadi.

“Prošla godina je bila najgora u povijesti McLarena. Iza nas su vrlo bolne tri sezone,” rekao je Brown za CNBC, američku televizijsku kuću koja postaje McLarenov novi sponzor.

Amerikanac je stručnjak za marketing pa je objasnio važnost prekida neuspješne suradnje s Hondom kako bi se ponovno mogli boriti s momčadima koje imaju najveće budžete.

“Formula 1 je skup sport. Financijski se ne možemo boriti s dvije najbolje momčadi.”

“Definitivno smo još uvijek jedna od četiri najbolje momčadi. Moramo se nastaviti poboljšavati i ulagati što više resursa u našu momčad.”

“Ako uspijemo posložiti sve te stvari, počet ćemo sa značajnijim napretkom na gridu. Mislim da ćete u Australiji vidjeti naš skok prema vrhu.”

Brown se osvrnuo i na Fernanda Alonsa. Španjolac ovog vikenda nastupa na 24 sata Daytone za momčad čiji je vlasnik upravo Brown.

“Fernando je vrlo marljiv, usredotočen i od sebe uvijek puno očekuje. Kada Fernando uđe u garažu, vidite da se svi drže malo uspravnije”, zaključio je Brown.