Sportski direktor F1 Ross Brawn smatra kako Liberty Media uvodi promjene u filozofiji ovog sporta tako da navijači budu na prvom mjestu.

Liberty pokušava vratiti “odbjegle” navijače nakon preuzimanja Formule 1 od Bernija Ecclestonea u siječnju 2017., ali su na svoj račun primili mnogo kritika poslije ukidanja grid djevojaka i predstavljanja novog loga koji, prema mnogima, nije bio potreban.

Međutim, bez obzira na kritike, Brawn vjeruje da Liberty ide u pravom smjeru i upozorava kako je potrebno neko vrijeme da bi se osjetio puni efekt njihovih promjena.

“Sama filozofija je ono što se promijenilo, a ona stavlja navijače na prvo mjesto.”

“Želimo stvoriti najveći sportski spektakl na svijetu. Potrebno je neko vremensko razdoblje kroz koje će se stvari posložiti. Nakon analiza možemo krenuti s promjenama i vjerujemo da će to ovaj sport učiniti većim. Taj ciklus traje dvije, tri ili čak pet godina.”

Brawn je također spomenuo Libertyjev proaktivan pristup vođenju sporta, što znači jednostavno reagiranje na problem nakon što se on pojavi.

“Postoji tendencija proaktivnog rješavanja problema. Ukoliko je postojala neka drama ili problem, svi bi se skupili i zajedno pokušali to riješiti.”

“Na isti način se vodi i F1 momčad. Vodite momčad tako što pratite plan, razvijate se i donosite odluke temeljene na dokazima. Formula 1 se nikada nije vodila i razvijala prema tim načelima. Kada sam kod kuće gledao Formulu 1 mislio sam kako postoje bolji načini za razvoj ovog sporta,” zaključio je Brawn.