Valtteri Bottas je danas potpisao novi jednogodišnji ugovor s Mercedesom. Finac je odlično započeo debitantsku sezonu i zasluženo osigurao vjerojatno najatraktivnije sjedište na gridu.

Bottas je u siječnju ove godine zamijenio Rosberga koji se iznenada umirovio, a sada mu se smiješi nova prilika u šampionskoj momčadi. Dosad je pobijedio na VN Rusije i VN Austrije te osvojio sedam postolja.

Bottasovo je potpisivanje ugovora zaključilo postave tri najjače momčadi na gridu za iduću sezonu. Mercedesove su opcije za 2019. godinu još otvorene!

“Ponosan sam i počašćen što nastavljam rad s Mercedesom u 2018. godini i što sam dio obitelji”, kaže Bottas.

“Kad me momčad angažirala početkom godine, pouzdali su se u mene i vjerovali u moju vještinu. Novi je ugovor samo pokazatelj kako sam zaslužio dato povjerenje”.

“Izuzetno sam sretan što sam proslavio prvu pobjedu sa Srebrnim strijelama. Mislim da još imam prostora za napredak i da još nisam pokazao puni potencijal”.

Šef Mercedesa Toto Wolff priznaje da su Valtteriju zadali velik izazov akvizicijom 5 do 12: “Pridružio nam se zadnji tren i uspio se probiti na vrh s najboljim vozačom današnjice. Ako uzmemo to u obzir, njegovi rezultati su još više impresivni”.

“Bilo je oscilacija, iako držim da ih je bilo više nabolje, nego nagore. Ostvario je dvije vrhunske pobjede i mislim da bi s obzirom na njegove performanse bili blesavi da mu nismo ponudili suradnju u 2018. godini”, zaključio je Wolff.

Bottas je prije Mercedesa vozio četiri sezone za momčad Williams gdje je ostvario devet podijskih plasmana, ali bez pobjede i pole pozicije.

Ove je sezone prekinuo post u Bahreinu s Pole pozicijom, a potom u Rusiji s prvom F1 pobjedom.