Valtteri Bottas se nada kako će ove sezone biti konkurentniji momčadskom kolegi i aktualnom prvaku Lewisu Hamiltonu.

Bottas započinje drugu sezonu kao Mercedesov vozač nakon što se Nico Rosberg po osvajanju naslova svjetskog prvaka naprasno odlučio umiroviti.

Finac je prošle godine triput pobijedio i osvojio četiri Pole pozicije za srebrne strijele. Odlično je zaključio prošlu godinu u zadnjoj utrci s hattrick stilom, osvojivši pobjedu, Pole poziciju i najbrži krug.

Momentum planira prenijeti u ovu godinu, a najviše mu pouzdanosti daje steknuto iskustvo u borbi za vrh poretka. Iako je većinu sezone redovito bio iza Hamiltona, Finac se nada pritisnuti prvaka i eventualno ga pobijediti.

“Lewis je najteži kolega kojeg sam dosad imao u karijeri. Vjerojatno je jedan od najboljih F1 vozača svih vremena, a mogu reći kako je zasigurno bio najbolji prošle godine”, govori Bottas.

“Mislim da nema nepobjedivog vozača. Vjerujem u sebe i stvari koje sam naučio u posljednjih pet godina koliko se natječem u F1. Uspio sam pokazati za što sam sposoban, ali ne u svim utrkama”, nastavlja.

Bottas smatra kako će se bliskom akcijom na stazi tenzije među srebrnim duom podići, ali navodi kako je to pozitivna stvar: “Želio bih staviti Lewisa pod pritisak i boriti se kotač uz kotač”.

“Ako budem u dobroj formi i pritisnem ga, normalno je da će se stvoriti unutarmomčadske tenzije. Mislim da bi to bilo pozitivno za obojicu i momčad. Vjerojatno bi otkrili i poboljšali neke stvari te doveli paket na 100 postotnu razinu”.

“Smatram da bi to bilo zdravo natjecanje”, zaključio je Bottas koji očito nema namjeru biti Hamiltonov vodonoša.