Bautista: Vratio bih se u MotoGP, ali samo na tvornički motocikl

https://www.facebook.com/19AlvaroBautista/

Alvaro Bautista žari i pali Superbike serijom! Pobijedio je u svih prvih devet utrka sezone što je pobudilo ponovno zanimanje MotoGP timova.

Bautista vozi za Ducati, a bolji početak karijere u novoj trkaćoj seriji nije mogao ni zamisliti, a vraćanje u kraljevsku klasu će razmotriti samo ako dobije ponudu od neke tvorničke momčadi.

Bautista je prešao u Ducatijevu WSBK momčad nakon što je prošle godine izgubio mjesto u momčadi Angel Nieto u MotoGP-u te tako zaključio svoju devetogodišnju karijeru u MGP-u.

“Trenutno mi ne fali [MotoGP]. A vratio bih se samo ako bih bio na tvorničkom motociklu”, rekao je Bautista.

Nepobjedivi Bautista na svom Ducatiju

“Volio bih imati konkurentni motocikl u MotoGP-u u kojega najveći trud ulaže tvornica. A patiti kao i prije, ne želim sada nikako.”

“Osim motocikala, atmosfera unutar boksova je bitno različita od one u MotoGP-u. Ovdje su svi više obiteljski orijentirani, zdravije je i ljudskije”, dodaje Bautista.

“Ovdje postoji vrlo dobar odnos između vozača, a i navijači nam se puno više mogu približiti.”

Alvaro također dodaje kako se izvana možda čini da se ovakav uspjeh pripisuje samo njegovom motociklu, ali i on mora dati svoj maksimum kako bi sve skupa funkcioniralo u najboljem redu.

“Nekada se čini da se ne borim puno za vodstvo, ali u svakoj utrci dajem maksimum”, nastavlja.

“Ako mogu pobijediti za 10 sekundi to ću i učiniti, ako za jednu desetinku i to radim. Ako je moj maksimum biti peti, bit ću. Važno je zabaviti se s motociklom. Uživam u svakom zavoju, svakom treningu i u svakoj utrci.”

“Imam nevjerojatan osjećaj i veliko samopouzdanje s motociklom”, zaključuje Bautista.