Fernando Alonso kaže da je odbio ponudu Red Bulla jer nije uvjeren da će se boriti za naslov iduće sezone.

Alonso tvrdi da mu je Red Bull pristupio nakon što je Daniel Ricciardo potpisao za Renault. Španjolski veteran dodaje kako je dosad odbio 4-5 ponuda da ostane u F1 iduće sezone.

Red Bull s druge strane odbacuje takve navode i kaže da su mu zadnji put pristupili 2007. godine.

“Imao sam ponude, uključujući i Red Bulla, ali više ne ciljam na F1 dogodine. Oni su vjerojatno performansama sekundu iza vodećih”, govori Fernando.

“Biti peti, šesti ili sedmi nije isti izazov kao što ga mogu pronaći izvan Formule 1 u 2019. godini. Donio sam odluku prije nekoliko mjeseci i zadovoljan sam”, zaključio je.

Red Bull je ove sezone pobijedio triput, a dogodine prelaze na Hondine motore. Alonso ima neslavnu povijest s Hondom koju je obilno kritizirao kroz tri sezone u McLarenu.

Alonso tvrdi da ga je Red Bull osim 2007. godine pitao za suradnju 2009., 2011. i 2013. godine. Šef Red Bulla Christian Horner je ovog vikenda u Belgiji odbacio takve navode.

“Bio sam sretan u Ferrariju. Iako nismo osvajali prvenstva i vjerojatno nismo bili kompetitivni za pobjedu, bili smo drugi triput”, govori Alonso.

“Svaki put kad bih dobio ponudu, imao sam Ferrari na srcu i vjerovao sam da je sljedeća godina šampionska”, objasnio je.

Red Bull i Alonso se slažu oko samo jedne činjenične ponude, a to je na kraju sezone 2007. Alonso tvrdi da je na stolu imao ponude Red Bulla, Toyote i Renaulta, kojem se vratio.

Alonso tvrdi kako nije prihvatio ponudu Red Bulla jer se za njega radilo o timu koji još raste i nije u stanju pobijediti. Druga ponuda od austrijske momčadi je sletjela krajem 2009. dok je vodio pregovore s Ferrarijem.

“Bio je to stresan period. Imao sam četiri dana za donijeti odluku, a već sam bio pred krajem pregovora s Ferrarijem”, prisjeća se Fernando.

“U to sam vrijeme mislio da je Ferrari najsigurnija i najbolja opcija za budućnost. Još sam zadovoljan takvom ponudom. Da sam imao čarobnu kuglu, možda bih napravio drugačije, ali bez nje se ne može kazati ne Ferrariju”, zaključio je Alonso.