Fernando Alonso je napravio prve testne korake Toyotina LMP1 bolida u Bahreinu po završetku trkaćeg vikend FIA WEC serije.

Toyota je potvrdila Španjolčev angažman u subotnjem poslijepodnevnom testu TS050 Hybrida s regularnim trkaćim vozačem Sebastianom Buemijim.

Alonso je vozio preko 40 minuta u dvosatnoj sesiji. Radio je krugove oko 1:44 i 1:45 prije nego je napravio najbolje vrijeme 1:43.709. S tim je vremenom bio na 1.6s zaostatka za Švicarcem Buemijem.

Alonsov je test za Toyotinu WEC momčad jasna naznaka kako se misli natjecati na Le Mans 24h iduće godine. Dvostruki svjetski prvak želi u trkaćoj karijeri ostvariti epsku trostruku krunu motorsporta: Monaco F1, Indy 500 i Le Mans 24.

“Izuzetno nam je drago što je iskazao interest i užitak što smo mu dali priliku testirati naš hibridni LMP1 auto. Veoma je interesantno čuti njegovu povratnu informaciju”.

“Kad nas je posjetio u Kolnu, svi smo ga dočekali srdačno jer je pokazao pravi entuzijazam i strast za sportom. On je pravi trkač!”, zaključio je šef momčadi Murata.

Alonso je jutros odvozio još najmanje 50 krugova, a iz momčadi kažu da mu je trebalo samo 4 kruga za prilagodbu na sasvim nove uvjete.

Sudeći prema slikama, Fernando se dobro zabavio, ali s obzirom da je ugovorom još vezan s Hondom, ne smije davati izjave za medije.